Lansare de carte la CLUJ-NAPOCA: Limba lui Hristos de Adrian LESENCIUC

Sfânta Tecla cea întocmai cu Apostolii ne este înfățișată de Adrian Lesenciuc, profesorul, scriitorul, omul, în frumusețea spațiului său originar, într-un efluviu de teamă şi îndrăzneală de credință și har dobândit, de suferință și eliberare pe fundalul unor istorii naționale, lingvistice, dar mai cu seamă de cercetare”, scria Cristina Pop în recenzia publicată în Revista Timpul, în primele zile ale acestui an, la romanul Limba lui Hristos de Adrian Lesenciuc. 

Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca și Editura Corint vă invită la lansarea romanului „Limba lui Hristos” de Adrian Lesenciuc. 

Evenimentul va avea loc joi, 30 ianuarie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, sala Transilvania, etajul 1. 

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe din partea autorului.

Intrarea este liberă.

 Invitați să vorbească despre noua apariție editorială:

  • Adrian LESENCIUC – autorul romanului 
  • Florina ILIS – scriitoare și conf. univ. dr la Facultatea de Litere, Universitatea Babeş-Bolyai  
  • Victor CUBLEȘAN – director Direcția Județeană pentru Cultură Cluj
  • Constantina Raveca BULEU – scriitoare și critic literar
  • pr. Ioan CHIRILĂ – prof. univ. dr. Facultatea de Teologie Ortodoxă
  • drd. Flavius MILĂȘAN – director Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”

Moderator: dr. Victor-Constantin MĂRUȚOIU 

„Roman istoric, teologic, psihologic, un Bildungsroman spiritual, de revendicare psihologică și expresie originală, „Limba lui Hristos” se află între simțire și rațiune, între chemare și fugă. Autorul creează înțelegere la scară contemporană a unor fapte biblice, un suport în înțelegerea existenței, a parametrilor spirituali de la crearea lumii credinței. Povestea este o reconstituire, explicația unei căutări nuanțate într-o lume aparent în destrămare.

Cartea este un manuscris de filosofie strategică a ideii de apostolat, o operă literară ce investighează și chestionează în profunzime, prin episoade vii, năzuințe avangardiste sau înțelepciuni contemporane readucând în atenție un teritoriu milenar, un bazin al cunoașterii din care umanitatea, de la Hristos încoace, se împărtășește prin cuvânt. Aceasta este limba lui Hristos despre care autorul ne vorbește, o căutare nesfârșită în măruntaiele Pământului pentru a afla ce este în Ceruri”, a consemnat Cristina Pop în Revista Timpul.

Despre autor: 

ADRIAN LESENCIUC este poet, prozator și eseist. S-a născut în Câmpulung Moldovenesc, la 21 august 1975. Este profesor universitar abilitat.

A debutat editorial cu volumul de versuri Antifilosofia (1998). A colaborat la publicațiile Tribuna, România literară, Steaua, Caiete silvane, Apostrof ș.a. Din 2013 este președintele filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor din România, al cărei membru este din 2000. I-au fost publicate numeroase volume de versuri, studii de critică și istorie literară, precum și romane. Pentru Cimitirul eroilor, a primit Premiul „Cartea Anului” la Colocviul Romanului Românesc, Alba-Iulia (2018). Romanul Limbile vântului a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2018. Romanul Cimitirul eroilor, tradus în franceză de Raymond Clarinard și Iulia Badea-Guéritée și publicat la Les Éditions Bleu et Jaune din Paris, a fost nominalizat la premiul Salon du livre de Chaumont.