pentru comenzi mai mari de 200 lei
« Am slujit arta și las pagini (imagini) de document al vieții literare, teatrale, muzicale, plastice din vremea mea, în decursul atâtor zeci de ani. Am slujit arta după puterea și înțelegerea (priceperea) mea timp de zeci de ani, cu dragoste față de alți slujitori ai ei.» Silvan Ionescu |
Nu este ușor să scrii despre propriul tată, mai ales când acesta este o figură emblematică a generației sale. Cu toate acestea, Adrian Silvan Ionescu ne propune o evocare a vieții tatălui său, artistul plastic Silvan Ionescu.
Editura Corint și Jockey Club au deosebita onoare să vă invite la o seară specială, rememorări „Silvan despre Silvan. Memorii răzlețe”, volum ce dezvăluie multe dintre secretele lumii literare și artistice a secolului trecut .
Evenimentul are loc joi, 31 octombrie 2024, începând cu ora 18:30, la Jockey Club Român (str. Episcopiei nr. 9, sector 1).
Intrarea este liberă.
Actorul Alexandru Unguru va citi un fragment din volumul de memorii.
Invitați să vorbească despre carte:
- Adrian-Silvan Ionescu – fiul și editorul volumului de memorii
- Flori Bălănescu - istoric şi coord. editorial Colecție Corint Istorie cu blazon
- Gabriel Basarabescu – realizator emisiune Radio România Actualități
- Dan Manolache - realizator emisiune Radio România Cultural
Evenimentul este urmat de o sesiune de autografe din partea editorului Adrian-Silvan Ionescu.
Bun observator și bun martor al timpului, Silvan a avut totdeauna conștiința posterității și a valorii documentare a imaginii. Pe lângă sutele de mii de desene, el a practicat și fotografia, în care a excelat în autoportret ca memento al unui anumit eveniment sau loc important pentru biografia sa și ca mărturie a prezenței sale acolo: vizite la diverse monumente istorice și de artă, instantanee cu colegii de studii sau cu profesorii, în Germania, lucrând un basorelief cu efigia tatălui la cursul de modelaj sau alături de un mulaj de ghips la orele de studiu după antic, sau la țară, întâlnirea cu învoitorii de pe moșia părintească ori secvențele în care juca în filmul lui C. Tănase sau în peliculele lui Jean Georgescu. Toate aceste imagini completează iconografia unei biografii bogate și variate.
Acum, după mai bine de două decenii de la „plecarea” lui Silvan, mi‑am luat inima în dinți și am decis că este momentul să adun aceste note răzlețe între niște coperți de carte, pentru a nu rămâne necunoscute și a nu fi sortite dispariției odată cu propria mea „plecare” la întâlnirea cu Tata. Să‑l lăsăm pe Silvan să‑și povestească experiența de viață, bucuriile și tristețile, și să schițeze, în cuvinte potrivite și în linie expresivă, portretele oamenilor iluștri pe care i‑a întâlnit.
Fragment din prefața volumului Silvan despre Silvan. Memorii răzlețe de Adrian-Silvan Ionescu.