OctoberFast cu noutăți de la Corint

Octombrie sosește cu soare blând de toamnă și cu noutăți literare cu fast de la Corint! Nu vrei să le ratezi, crede-ne! Tocmai de aceea ți-am pregătit o selecție a celor mai așteptate apariții care vor deveni top list pentru mulți cititori. Curioși? Nu ne-ai văzut pe noi, așa că hai să aruncăm o privire la noutățile săptămânii și să vedem ce surprize literare ne așteaptă în librării!

 

Corint Istorie

În această toamnă Corint vine cu un val de noutăți în Colecția Istorie. Iată doar câteva:

Europa de Est. Istorie și civilizații de Tomek E. Jankowski. Autorul evidențiază paradoxul Europei de Est, simultan mai veche și mai nouă decât omoloagă sa din Vest, încercând să prezinte o perspectivă nuanțată. Intenția este să înțelegem Europa de Est în afara stereotipurilor și să-i vedem rolul său semnificativ în istoria și cultura globală. Din paginile sale transpare un fel de poveste de iubire cu est-europenii sau o empatie resimțită față de aceștia, în toată diversitatea lor. Tomek Jankowski relatează faptele de așa manieră, încât trebuie să-l asculți, iar uneori te simți atât de entuziasmat, încât vrei să-i reproduci poveștile în fața prietenilor tăi.

Castelului Pelișor, reședința de vară a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria de Macrina Oproiu.  Cartea are o valoare istorică și culturală. Este o monografie istorică riguroasă și se bazează pe o cercetare temeinică. Autoarea a folosit o varietate de surse (documente de arhivă, memorii, presă), pentru a oferi o imagine completă și autentică a Castelului Pelișor și a evenimentelor care s-au desfășurat acolo. Macrina Oproiu prezintă detalii inedite despre viața cotidiană a familiei regale Ferdinand-Maria: aspecte intime, pasiuni și preocupări ale membrilor acesteia, dincolo de evenimentele oficiale.

 

Napoleon al III-lea și România. Influența francmasonilor de Abel Douay și Gérard Hertault. „Fiecare român are două patrii; a doua este Franța.” Astfel se exprima la sfârșitul secolului al XIX-lea Ion Brătianu, prim-ministru al Regatului României. De ce această simplă frază rezuma sentimentul general al tuturor românilor? Încă din 1840, tineri români emigrau la Paris și, în sânul Lojelor masonice ale capitalei, pregăteau cu entuziasm revoluția de la 1848. Toți aveau să se afirme mai târziu ca mari politicieni și oameni de stat, contribuind, cu ajutorul lui Napoleon al III-lea, la edificarea României moderne.

 

Serviciul secret britanic în Războiul Rece de John B. & Myles Sanderson

Al Doilea Război Mondial se încheiase, dar relațiile dintre aliații occidentali și Uniunea Sovietică deveneau tot mai tensionate, pe măsură ce cursa înarmărilor nucleare punea în pericol pacea mondială. Era vital ca Marea Britanie să cunoască intențiile și capacitățile militare ale sovieticilor, atât ofensive, cât și defensive. În calitate de atașat militar la Sofia și comandant al unui centru de informații din Balcani, colonelul John Sanderson, ofițer SIS, avea misiunea de a afla aceste lucruri. Sanderson coordona agenți care operau în secret în spatele Cortinei de Fier în toiul Războiului Rece și organiza depozite de arme ascunse pentru agenții sub acoperire în cazul unei invazii a Armatei Roșii.

 

Corint Future

Republica digitală de Jamie Susskind

Declarată „lectură necesară” de Financial Times. Scrisă de unul dintre intelectualii de vază ai erei tehnologice, Republica digitală reprezintă ghidul suprem pentru a găsi răspuns la marea întrebare politică a vremurilor noastre: cum ar putea libertatea și democrația să supraviețuiască într-o lume dominată de puterea tehnologiei digitale? Nu cu mult timp în urmă, industria tehnologică era admirată pe scară largă, iar internetul era considerat un tonic pentru libertate și democrație. În prezent însă, titlurile de pe prima pagină explodează de rapoarte despre algoritmi rasiști, scurgeri de informații și știri false.

Inspirată din eseurile politice de altădată și croită în tradiția gândirii politice republicane, cartea de față oferă o viziune asupra unei noi societăți, o republică digitală, în care oamenii și tehnologia se dezvoltă împreună.

 

Corint Fiction 

Muza lui Dior de Marius Gabriel

Povestea lui Dior și a renașterii Parisului eliberat de sub ocupația nazistă prin ochii unei tinere jurnaliste venite din America.

Premiul Historical Romantic Novel of the Year 2018, decernat de Romantic Novelists’ Association.

În 1944, Copper Reilly, o tânără americancă proaspăt căsătorită, sosește la Paris, la scurt timp după eliberarea orașului. În vreme ce capitala Franței își sărbătorește libertatea, Copper se trezește prizonieră în căsnicia sa nefericită. Când soțul o înșală din nou, după multe alte trădări, ea cere divorțul.

Muza lui Dior este o ficțiune istorică despre puterea modei de a transforma și inspira. Este o poveste despre curaj, pasiune și renaștere în Parisul postbelic, care ne amintește că, chiar și în cele mai întunecate momente, există întotdeauna loc pentru speranță și frumusețe.

 

 

Corint Clasici ai Literaturii

David Copperfield de Charles Dickens este o capodoperă a literaturii engleze, o poveste despre maturizare, dragoste și pierdere. Urmărește-l pe David în călătoria sa tumultoasă de la o copilărie dificilă la vârsta adultă, confruntându-se cu sărăcia, nedreptatea și trădarea, dar și cu bunătate, prietenie și iubire. Plin de personaje memorabile și scene pline de viață, David Copperfield este o explorare profundă a condiției umane, o oglindă a societății victoriene și o poveste atemporală despre triumful spiritului uman. „Cel mai bun dintre toate romanele lui Charles Dickens,” spunea Virginia Woolf.

 

Leda Bazaar

M-am îndrăgostit de speranță de Lancali. O mână de prieteni și un munte de speranță. Cine suntem în fața bolii și până unde ne putem bucura de viață? „Viitorul nu este niciodată sigur. Nimic nu te va învăța asta mai bine decât să vezi cum pleacă cineva pe care-l iubești."

Nimeni n-a văzut nimic, Andrea Mara. Minciuni îngrămădite pe alte minciuni. Nimeni n-a văzut nimic. Și totuși s-a întâmplat. Trenul le-a luat pe amândouă, dar numai una dintre fetele tale te-a așteptat pe peron. Unde ți-e celălalt copil? S-a pierdut în mulțime? A fost luată de un străin în trecere? Sau poate că vinovatul este mai aproape de casa ta decât crezi? Adevărul poate fi greu de aflat, mai ales când nimeni nu-l spune.

Dovezile unei aventuri de Taylor Jenkins Reid. „Dragă străine, Dacă ei nu ne-ar fi înșelat, noi nu ne-am fi cunoscut.. Iată un schimb de scrisori între două inimi care suferă la fel. Există vindecare după aventură?

 

Corint Junior

Poveste de Crăciun de Charles Dickens.  Londra. 19 decembrie 1843. Apare prima ediție ilustrată de John Leech. Rezistă testului timpului și, la 181 de ani de la prima sa publicare, ne încântă și astăzi în diversele ei forme: cărți, adaptări pentru filme, teatru, operă și altele.

Acum, într-o ediție ilustrată cu măiestrie de Diana Tivu!

Secretele magice ale lui Moș Crăciun de Emmanuelle Lepetit. „De la înălțimea celor 17 672 de ani ai mei, cunosc toate secretele lui Moș Crăciun și știu cum să transform Crăciunul într-un spectacol magic și într-o sărbătoare minunată! Însoțește-mă în misiunile mele secrete și vei trăi cel mai frumos Crăciun!”spune Barnabeu Barbăcipic

O carte cu povești originale, colinde tradiționale, rețete culinare inedite, glume și povestioare amuzante și educative.

 

Petrache Poenaru și războiul împotriva petelor de cerneală

Te invit să descoperi povestea ambițiosului Petrache Poenaru, inventatorul „condeiului portăreț”, strămoșul stiloului de azi, instrumentul cu ajutorul căruia am învățat cu toții să scriem. Și nu că mă laud, dar îndrăznesc să spun că i-am dat și eu o mână de ajutor, semnează al vostru, Oscar

Lasă-te inspirat de ROMÂNI DE SUCCES!

Earhart. Zborul îndrăzneț al unei șoricuțe în jurul lumii

Aviația a fost marea ei pasiune și toată viața a încercat să-și depășească limitele și să bată recorduri. Amelia Earhart, unul dintre pionierii aviației americane, a fost prima femeie-pilot care a traversat în zbor Oceanul Atlantic.

Ilustrații spectaculoase și o intrigă surprinzătoare – acestea sunt ingredientele noului volum semnat de Torben Kuhlmann.