Războiul Sfânt al României. Militarii, motivația și Holocaustul

Discount 55,88 lei Preţ standard 74,50 lei
Numai 856 ramase
SKU
BOK.1045

O privire sintetică asupra participării armatei române la campaniile Frontului de Est (1941-1944) și asupra abuzurilor și crimelor comise de unii militari români în această perioadă.

Între 22 iunie 1941 și 23 august, România a luat parte la războiul purtat de Germania împotriva Uniunii Sovietice. Armata română a eliberat nordul Bucovinei și Basarabia, a cucerit o parte din vestul Ucrainei, inclusiv Odesa, apoi a luptat în Crimeea, în Caucaz și la Stalingrad. Sub motivația purtării unui război sfânt, atât în linia întâi, cât și în spatele frontului, o parte dintre militarii români au comis crime de război. Un număr foarte mare de civili (în special evrei), dar și partizani sau prizonieri de război au fost asasinați, ostașii români fiind puternic animați de o ideologie alcătuită din convingeri naționaliste, religioase, antisemite și anticomuniste.

Informaţii suplimentare
Autor

Grant T. Harward

Traducător Alina Pavelescu
Prefață Mioara Anton
Imprint Corint Istorie
Gen Istorie, Memorii, jurnale, bibliografii, Politică, Cultură generală
Vârsta +16 ani
Data apariției Aprilie 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 528
Format 13 x 20 cm
ISBN 9786060884743
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Războiul Sfânt al României. Militarii, motivația și Holocaustul
Rating-ul tău

Dr. Grant T. Harward (n. 1986) este un istoric american care în prezent lucrează la US Army Center of Military History. Primul contact cu România l-a avut în perioada 2005–2007, când a locuit la București, în calitate de misionar al Bisericii Lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. A obținut licența în istorie la Brigham Young University (2009) și diploma de master la University of Edinburgh (2010). Cartea de față reprezintă teza sa de doctorat, susținută în 2018 la Texas A&M University. A fost lector în cadrul Auschwitz Jewish Center, bursier Fulbright în România și lector Mandel Center din cadrul US Holocaust Memorial Museum.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top