Prizonieri în noaptea polară. Roald Amundsen, Emil Racoviță și Expediția „Belgica”

Discount 39,54 lei Preţ standard 65,90 lei
Numai 1953 ramase
SKU
BOK.0916

Povestea expediției în Antarctica a navei Belgica, la bordul căreia s-au aflat mai mulți cercetători de naționalități diferite, inclusiv românul Emil Racoviță.

În august 1897, tânărul Adrien de Gerlache și echipajul navei Belgica, alături de câțiva savanți și exploratori, au plecat din Europa către Antarctica. Această călătorie s-a transformat într-o adevărată saga a unor temerari care au luat în piept iarna necruțătoare și mările zbuciumate ale sudului planetei, pe atunci deloc cunoscut. Marele inamic a fost banchiza, un monstru de nebiruit, care i-a ținut prizonieri pe parcursul unui an întreg.

Incertitudinea, noaptea polară, scorbutul și animozitățile personale au transformat Belgica într-o casă de nebuni; totuși, spiritul uman a reușit, în cele din urmă, să izbândească.

O poveste excelent scrisă despre aventură, glorie, orgolii, curaj, disperare, moarte, viață și izbăvire. O poveste din care fac parte norvegianul Roald Amundsen și românul Emil Racoviță. O poveste care trebuie citită și păstrată în suflet.

 

„Un clasic de nota 10!”  The Sunday Times

„O poveste despre supraviețuire, un thriller psihologic, o lectură fascinantă, de nerefuzat.”  NATHANIEL PHILBRICK, autorul cărții În inima mării, Editura Corint, 2015

„O cercetare minuțioasă, o carte profundă și captivantă.”  The New York Times

„O carte extraordinară despre ambiție, nebunie, eroism și supraviețuire, narată superb de Julian Sancton, care a salvat povestea navei Belgica din relativa obscuritate și a adus-o magnific la viață… [o] carte splendidă, frumos scrisă.” The Spectator

Prizonieri în noaptea polară  este acea bijuterie rară de nonficțiune – o istorie întunecată, devenită thriller, grație unor minuțioase cercetări și unei povestiri de excepție. Citirea acestei cărți este o aventură la fel de intensă precum este și povestea prezentată.” WALTER ISAACSON

„De îndată ce o vei termina, vei dori să o recitești.” The Daily Mail       

Informaţii suplimentare
Autor

Julian Sancton

Traducător Alina Popescu
Prefață Ion M. Ioniță
Imprint Corint Istorie
Data apariției Mai 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 432
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-184-1
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Prizonieri în noaptea polară. Roald Amundsen, Emil Racoviță și Expediția „Belgica”
Rating-ul tău

JULIAN SANCTON este un scriitor american specializat în istorie europeană și, totodată, editor. A publicat în reviste de prestigiu precum Vanity Fair, Esquire, GQ, The New Yorker și Departures. A realizat reportaje de pe fiecare continent, inclusiv din Antarctica, pe care a vizitat-o ​​pentru prima dată în timp ce efectua cercetări pentru această carte. Locuiește în Larchmont, New York, împreună cu partenera sa, Jessica, și cu cele două fiice ale lor.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top