Jurnalele din Berlin, 1940–1945. Însemnările unei prințese ruse

Discount 36,30 lei Preţ standard 60,50 lei
Numai 1984 ramase
SKU
BOK.0791

Însemnările prințesei ruse, Marie Vassiltcikov, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, legate de evenimente sociale și politice.

Cum ar fi să trăiești la Berlin în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și să vezi cum orașul se topește, de la o zi la alta, sub bombele Aliaților? Să faci parte din cercul celor care au atentat la viața lui Hitler, la 20 iulie 1944, și să trăiești cu spaima că urmează arestarea și condamnarea la moarte? Cum ar fi să vezi Viena, în ultimele săptămâni de război, la rându-i, distrusă de bombe? Să traversezi Austria de la Est la Vest și să vezi cum foametea și panica pun stăpânire pe una dintre cele mai admirate țări ale Europei? Cum ar fi să cunoști oameni din „vechea lume bună germană” și să-i observi cum caută soluții să se opună nazismului? Și, în tot acest timp, să ai nebunia de a ține un jurnal despre toate acestea? Ei bine, Marie Vassiltcikov a făcut-o!

Marie „Missie” Vassiltcikov a fost o tânără aristocrată, nevoită să plece din Rusia natală împreună cu familia, după preluarea puterii de către forțele bolșevice. Stabilită la Berlin din 1940, a cunoscut figuri importante, despre care ne-a lăsat însemnări.

Datorită lui Adam von Trott, pentru care a lucrat la Departamentul de Informații din cadrul Ministerului de Externe al Germaniei, a intrat în contact cu persoane care i se opuneau lui Adolf Hitler. În jurnale se referă la activitatea sa, inclusiv la atentatul din 20 iulie 1944 pus la cale de colonelul von Stauffenberg și colaboratorii săi.

Locuind într-un Berlin distrus de bombardamente, Missie este puternică, hotărâtă și curajoasă. Către finalul războiului s-a mutat la Viena, unde a lucrat ca asistentă medicală până la prăbușirea nazismului.

Informaţii suplimentare
Autor Marie Vassiltcikov
Traducător Dorina Tătăran
Imprint Corint Istorie
Data apariției Martie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 480
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-045-5
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Jurnalele din Berlin, 1940–1945. Însemnările unei prințese ruse
Rating-ul tău

VASSILTCIKOV, Marie

Marie „Missieˮ Vassiltcikov (1917–1978) – s-a născut la Sankt Petersburg, fiind al patrulea copil al prinților Vassiltcikov. Familia a plecat din Rusia în 1919, iar Missie a crescut în Germania, Franța și Lituania, unde rudele tatălui ei au deținut proprietăți înainte de Primul Război Mondial. După Al Doilea Război Mondial, s-a căsătorit cu Peter Harnden.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: