24 martie. Cronica infernului kosovar

Discount 20,63 lei Preţ standard 27,50 lei
Numai 969 ramase
SKU
BOK.0552

Povestire, jurnal, meditație

„Poate ca nimic nu este mai teribil în istorie decât deznaționalizarea forțată a unui popor. Intrată sub administrație sârbă după dezmembrarea Imperiului Otoman, Kosova a trecut, vreme de aproape un secol, prin aceasta încercare cumplită, curmată în urmă cu douăzeci de ani de intervenția salvatoare a forțelor NATO. Și nu exagerăm cu nimic atunci când comparăm exodul celor aproape un milion de albanezi spre arile vecine cu exodul populației siriene din anii noștri, pentru ca forțele Răului sunt peste tot și mereu aceleași. Cartea lui Fehmi Ajvazi chiar asta și este: o mărturie cutremurătoare a calvarului prin care a trecut poporul albanez în ultimii ani ai secolului trecut.”

                                                                                                                             Marius Dobrescu

Informaţii suplimentare
Autor Fehmi Ajvazi
Traducător Marius Dobrescu
Imprint Corint Istorie
Data apariției Noiembrie 2019
Copertă Flexicover
Nr. pagini 224
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-678-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:24 martie. Cronica infernului kosovar
Rating-ul tău

AJVAZI, Fehmi

FEHMI AJVAZI s-a născut la 23 septembrie 1962, la Gjilan (Kosova). A absolvit științele juridice, completate mai târziu cu cele de politici administrative.

A început să publice versuri și să colaboreze cu articole în presa scrisa, activitate desfășurată mai mult de douăzeci de ani. În anul 1996 i-a apărut primul volum de versuri, intitulat O poarta deschisă, după ce, cu un an înainte, publicase o carte-document, Ani furtunoși. Amintiri despre evenimentele de la Universitatea din Priština. În perioada 2008-2009 a fost președintele Uniunii Scriitorilor din Kosova.

Dintre volumele publicate amintim: Portretul luptătorului pentru libertate (documentar) (2000), Spiritus (versuri) (2007), Tehnologia zidurilor (comentarii și analize) (2008), Complotul (analiză-cronică) (2011), Spre Paris. Despre Naționala albaneză la Euro 2016 (cronică-analiză) 2016, Figura lui Adem Jashari (studiu) (2018).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top