Departe de casă. Memoriile unui copil-soldat

Discount 28,54 lei Preţ standard 43,90 lei
Numai 1968 ramase
SKU
BOK.0647

CARTE TRADUSĂ ÎN PESTE 40 DE LIMBI

Inclusă în Amazon Top 100 de cărți de citit într-o viață

BESTSELLER THE NEW YORK TIMES

Cum arată războiul văzut prin ochii unui copil? Mai ales prin ochii unui copil care nu are încotro și i se alătură, intrând în armată? Ishmael Beah spune povestea devastatoare a războiului civil din Sierra Leone din ipostaza unui băiat de doisprezece ani care pierde totul, prins într-o luptă aprigă pentru supraviețuire. În timp ce încearca cu disperare să scape de rebelii care i-au atacat satul, Ishmael acceptă să se înroleze, pornind apoi într-o crunta acțiune de urmărire a acestora, în care singura alinare sunt drogurile și armele.

Aceasta carte-mărturie, de o sinceritate zdrobitoare, prezintă lungul drum al dezumanizării parcurs de copiii-soldați, pe care moartea îi pândește pretutindeni și pentru care posibilitatea salvării și a reabilitării vine adesea mult prea târziu.

„O poveste devastatoare și sinceră despre cum reușește un copil să supraviețuiască după ce i-a fost furată inocența.” — Time

„Un jurnal de război care te va obseda mult timp după ce l-ai terminat de citit.” Seattle Post-Intelligencer

„În mod cert, cel mai citit autor african de literatura contemporană.” Vanity Fair

Informaţii suplimentare
Autor Ishmael Beah
Traducător Dorina Tătăran
Imprint Corint Istorie
Data apariției Noiembrie 2020
Copertă Softcover
Nr. pagini 296
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-934-7
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Departe de casă. Memoriile unui copil-soldat
Rating-ul tău

BEAH, Ishmael

     Ishmael Beah este un militant pentru drepturile omului născut în 1980 în Sierra Leone. În 2007, a fost numit ambasador UNICEF și activist pentru drepturile copiilor afectați de război. În același an, a înființat Fundația Ishmael Beah pentru a-i ajuta pe acești copii să se reintegreze în societate și să ducă o viață mai bună. A scris la nenumărate publicații, printre care The New York Times, The New York Times Magazine, Time, International Herald Tribune, Vespertine Press, The Guardian. Cartea sa de debut, Departe de casă. Memoriile unui copil-soldat (A Long Way Gone. Memoirs of a Boy Soldier, 2007), prezintă experiența traumatizantă a copilului-soldat, forțat să lupte în războiul civil din Sierra Leone (1990–2002). Este și autorul cărților Radiance of Tomorrow (2014) și A Little Family (2020). A absolvit Oberlin College din Ohio, SUA, fiind licențiat în științe politice.

Prin intermediul codului QR de pe coperta a patra se poate viziona un reportaj realizat de CBS, în care Ishmael Beah vorbește despre experiențele sale din timpul războiului civil din Sierra Leone.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: