Madame Claude. O lume secretă a plăcerii, privilegiilor și puterii

Discount 37,13 lei Preţ standard 49,50 lei
Numai 1958 ramase
SKU
BOK.0670

Povestea femeii sclipitoare, complicate și lipsite de inhibiții din spatele celui mai fascinant și mai căutat serviciu de call-girl.

După al Doilea Război Mondial, cea cunoscută drept Madame Claude a condus, la Paris, în apropiere de Champs-Élysées, una dintre casele de toleranță cele mai exclusiviste de la acea vreme, ajungând să aibă la un moment dat o rețea alcătuită din peste 500 de femei și câțiva bărbați, precum și o agendă care, susținea ea, cuprindea nume celebre precum cel al președintelui SUA, John F. Kennedy, cel al șahului Iranului și cel al patronului concernului Fiat, Giovanni Agnelli. În anii 1960, era cea mai bogată și cea mai celebră femeie realizată prin forțe proprii din Europa – o adevărată legendă de talia lui Coco Chanel. Fernande Grudet, viitoarea Madame Claude, s-a născut într-o familie evreiască săracă din orașul Angers și, potrivit propriilor spuse, a dus o viață extrem de aventuroasă – a luptat în Rezistența franceză, a supraviețuit internării într-un lagăr nazist de concentrare, s-a iubit cu membri ai Mafiei corsicane și a făcut trotuarul înainte de a deschide un bordel pentru cei bogați și faimoși. Apelând în mod inedit la tehnologia telefonului, a creat conceptul de call-girl. Madame Claude nu a vândut însă pur și simplu sex, ci a fost o adevărată pețitoare a elitei puterii.

Pornind de la discuțiile purtate chiar cu protagonista acestei cărți și de la interviurile luate celor care au ajutat-o să-și construiască imperiul, biograful și specialistul în istorie socială William Stadiem destramă vălul care ascundea secretele lui Claude, pătrunzând în lumea interzisă a plăcerii și a privilegiilor.

„Fascinanta istorisire a lui Stadiem este cât se poate de voluptuoasă, dar și plină de surprize plăcute.” — Vogue

„O revelatoare biografie a «elegantei regine franceze a sexului»… Este interesant de văzut ce diavol zăcea în unii dintre eroii lumii noastre politice și culturale.” — Kirkus Reviews

Informaţii suplimentare
Autor William Stadiem
Traducător Claudia Roxana Olteanu
Imprint Corint Istorie
Data apariției Ianuarie 2021
Copertă Softcover
Nr. pagini 362
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-950-783-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Madame Claude. O lume secretă a plăcerii, privilegiilor și puterii
Rating-ul tău

STADIEM, William

William Stadiem s-a născut în Kinston, statul american Carolina de Nord. A absolvit magna cum laude Universitatea Columbia. Și-a dat doctoratul în drept la Universitatea Harvard şi a lucrat pe Wall Street ca avocat înainte de a ajunge la Hollywood şi de a scrie scenarii pentru producții cinematografice precum Tânărul Toscanini, regizată de Franco Zeffirelli, cu Elizabeth Taylor şi Philippe Noiret în distribuție. Este autorul mai multor cărți care s-au bucurat de un deosebit succes la public, cum ar fi: Marilyn Monroe Confidential (1979), Lullaby and Goodnight (1987), Mr. S: My Life with Frank Sinatra (2001), Dear Senator: A Memoir by the Daughter of Strom Thurmond (2005), Don’t Mind If I Do (2008). Este de asemenea un apreciat jurnalist şi este invitat adesea la emisiuni de televiziune dedicate celebrităților, cinematografu-lui şi preparatelor culinare. În prezent, locuieşte în Santa Monica, statul California.

Nota autorului: Aceasta este o poveste adevărată, dar unele nume şi amănunte au fost schimbate.

Prin intermediul codului QR de pe coperta a patra, se poate viziona o scurtă prezentare a vieții lui Madame Claude, prilejuită de ştirea decesului acesteia în decembrie 2015. Știrea este preluată de pe postul de televiziune i24news.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: