CINCI. Povestea victimelor lui Jack Spintecătorul

Discount 35,69 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1988 ramase
SKU
BOK.0753

Biografiile celor cinci presupuse victime ale lui Jack Spintecătorul

Fără îndoială, crimele săvârșite la sfârșitul secolului al XIX-lea de către Jack Spintecătorul se numără printre cele mai mari enigme ale Londrei victoriene. De-a lungul timpului, s-au făcut nenumărate speculații referitoare la acest caz, fiind elaborate diverse teorii legate de adevărata identitate a autorului ori de motivele care au stat la baza comiterii lor. Dar dacă imaginea făptașului va rămâne, probabil, mereu învăluită în mister, cea a victimelor devine tot mai clară.

Hallie Rubenhold, bine-cunoscut istoric, și-a propus să readucă la viață povestea fiecăreia dintre cele „cinci victime canoniceˮ ale renumitului criminal în serie. Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes și Mary Jane Kelly sunt eroinele acestei cărți, biografiile lor înfățișând nu doar viața fiecăreia, cu bunele și cu relele inerente, dar și realitatea dură a Epocii Victoriene, cea în care o parte însemnată a populației lupta zilnic pentru supraviețuire, iar neajunsurile reprezentau o problemă cotidiană.

CINCI. Povestea victimelor lui Jack Spintecătorul nu este doar o carte despre femeile ucise în Whitechapel, în toamna anului 1888, este o carte scrisă pentru ele. ” (Frances Wilson, The Guardian)

„Impresionantele, realistele biografii dedicate de Hallie Rubenhold celor cinci femei ucise de Jack Spintecătorul pe durata a două luni în 1888 contrazic în mod flagrant legenda unui supraom demonic, «mascul, autoritar, aparținând clasei de mijloc» care vânează prostituate... Fascinanta ei lucrare – emoționant portret de grup și incisivă istorie socială deopotrivă – le face, în sfârșit, dreptate.ˮ (The Washington Post)

Informaţii suplimentare
Autor Hallie Rubenhold
Traducător Dorina Tătăran
Imprint Corint Istorie
Data apariției Noiembrie 2021
Copertă Softcover
Nr. pagini 416
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-002-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:CINCI. Povestea victimelor lui Jack Spintecătorul
Rating-ul tău

RUBENHOLD, Hallie

     Hallie Rubenhold (n. 1971) este o scriitoare britanică, fiind specializată în istoria socială a secolelor XVIII și XIX A fost producător și consultant istoric pentru mai multe filme și programe de televiziune cu tematică istorică și socială. Printre cele mai importante lucrări se numără The Covent Garden Ladies (2005), Lady Worsley’s Whim (2008) și Mistress of My Fate (2011). Cea mai recentă carte, CINCI. Povestea victimelor lui Jack Spintecătorul, a fost distinsă cu premiul Baillie Gifford, în 2019, aflându-se și pe lista scurtă a premiului Wolfson History, în 2020.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: