După sfârșitul istoriei. Un dialog despre ultimii 30 de ani

Discount 42,84 lei Preţ standard 65,90 lei
Numai 1981 ramase
SKU
BOK.0900

O serie de interviuri realizate de către Mathilde Fasting cu Francis Fukuyama, renumitul politolog american, despre politică, economie, societate și nu numai.

Francis Fukuyama este unul dintre cei mai importanți și apreciați intelectuali din lume, afirmațiile sale fiind întotdeauna urmărite cu interes, indiferent de domeniul abordat: economie, sociologie, științe politice.

La 30 de ani de la apariția cărții care l-a consacrat, Sfârșitul istoriei și ultimul om, Fukuyama reia discuția despre vechea sa teorie privind liberalismul și democrația ca destinații finale ale statelor contemporane, dar adaptată la contextul actual. În cadrul unei serii de interviuri realizate de către Mathilde Fasting, sunt atinse subiecte variate ale lumii contemporane: criza financiară din anul 2008, victoria puțin scontată a lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, ascensiunea amenințătoare a Chinei ori apariția unui număr tot mai mare de lideri politici iliberali.

După sfârșitul istoriei reprezintă o invitație deschisă pentru cei interesați de economie, politică, sociologie, istorie, filosofie și nu numai, de a afla opiniile și predicțiile unuia dintre cei mai cunoscuți erudiți ai zilelor noastre. Prin multitudinea de subiecte abordate de-a lungul acestor pagini, dialogul va atrage curiozitatea cititorilor și le va oferi răspunsul la unele dintre cele mai arzătoare subiecte ale momentului, oferind multe teme de meditație.

„În această splendidă carte care redă conversațiile dintre Mathilde Fasting și Francis Fukuyama, descoperim mai multe despre acesta: trecutul și studiile, interesul față de alte domenii, legătura cu neoconservatorismul și cu economia contemporană. Este o carte despre omul și savantul Fukuyama, care va trezi interesul atât al biografilor cât și al studenților de la științe sociale.ˮ Branko Milanović, economist, autorul cărții Capitalism, Alone

„O fascinantă colecție de interviuri care ne permite să aflăm gândurile unuia dintre cei mai influenți intelectuali ai zilelor noastre. O lectură grozavă!ˮ Helena Rosenblatt, profesor de istorie la Graduate Center, City University of New York

Informaţii suplimentare
Autor

Francis Fukuyama
Mathilde Fasting

Traducător Alina Popescu
Prefață Mihai Răzvan Ungureanu
Imprint Corint Istorie
Data apariției Februarie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 272
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-077-6
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:După sfârșitul istoriei. Un dialog despre ultimii 30 de ani
Rating-ul tău

Francis Fukuyama (n. 1952) este un sociolog și un politolog american. A urmat studiile la Universitatea Cornell și a obținut doctoratul în Științe Politice la Universitatea Harvard. A fost colaborator al Departamentului de Științe Politice al Corporației RAND și a lucrat la Departamentul de Stat al SUA. Printre cele mai importante cărți se numără The End of History and the Last Man (1992), State-Building: Governance and World Order in the 21st Century (2004),  The Origins of Political Order (2011), Identity: The Demand for Dignity and the Politics of Resentment (2018).

Mathilde Fasting (n. 1965) este economist, istoric al ideilor și membru al Civita, una dintre cele mai importante asociații de tip think tank din Norvegia. A obținut  diploma de master în Economie la Școala Economică Norvegiană, licența și masterul la Istoria Ideilor din cadrul Universității din Oslo și doctoratul în istoria economică a ideilor din cadrul Universității din Erfurt. Printre cărțile publicate se numără Freedom of Choice, The Citizen and the Community, Torkel Aschehoug and Nowegian Historical Economic Thought: Reconsidering a Forgotten Norwegian Pioneer Economist.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top