Cuptoarele morții. Mărturia unei supraviețuitoare de la Auschwitz

Discount 35,69 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1972 ramase
SKU
BOK.0799

Mărturia unei supraviețuitoare a lagărului de la Auschwitz referitoare la viața și condițiile din interiorul acestuia.

Olga Lengyel, născută la Cluj în 1908, este o supraviețuitoare a crimelor de la Auschwitz-Birkenau

Olga Lengyel, născută la Cluj în 1908, este o supraviețuitoare a crimelor de la Auschwitz-Birkenau. Ea scrie despre atrocitățile prin care familia ei și multe alte sute de mii de victime au trecut. Experiența ei a fost descrisă în volumul de față, care prezintă cititorilor detaliile șocante ale infamei Soluții finale. Apărută inițial în limba franceză, în 1946, Cuptoarele morții. Mărturia unei supraviețuitoare de la Auschwitz este considerată o carte clasică a istoriei Holocaustului.

De profesie asistentă medicală, doamna Lengyel lucra într-un spital alături de soțul ei, reputatul doctor Miklós Lengyel. În 1944, împreună cu părinții, soțul și cei doi fii ai ei au fost urcați cu forța într-un vagon de vite și deportați la Auschwitz-Birkenau. A fost singura membră a familiei care a supraviețuit.

Olga Lengyel și-a asumat misiunea de a face cunoscute lumii zilele cumplite de la Auschwitz, în speranța că astfel de orori nu vor mai apărea în decursul istoriei. A înființat Memorial Library and Art Collection of Second World War, cu sediul la New York.

 Astăzi, Institutul Olga Lengyel pentru Studiul Holocaustului și Drepturile Omului (TOLI) face parte din moștenirea pe care ea ne-a lăsat-o, continuând misiunea de a educa generațiile viitoare cu privire la Holocaust, la alte genocide și la importanța drepturilor omului, în Statele Unite ale Americii și în celelalte țări, inclusiv în România.

„Mulțumesc pentru cartea foarte sinceră, foarte bine scrisă. Ați făcut un mare serviciu, lăsându-i să vorbească pe cei care sunt acum și în cea mai mare parte uitați...ˮ ALBERT EINSTEIN

„Este imaginea iadului absolut.ˮ Saturday Review of Literature

„Această carte este mult mai răscolitoare decât descrierile anterioare ale lagărelor morții, deoarece este alcătuită într-un mod vioi, nu de către un observator compătimitor, ci de către una dintre puținele persoane care au supraviețuit ororilor.ˮ  San Francisco Chronicle

Informaţii suplimentare
Autor Olga Lengyel
Traducător Anca Irina Ionescu
Imprint Corint Istorie
Data apariției Aprilie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 272
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-060-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Cuptoarele morții. Mărturia unei supraviețuitoare de la Auschwitz
Rating-ul tău

LENGYEL, Olga

    Olga Lengyel (1908–2001) a fost o scriitoare din Ardeal de origine evreiască. De profesie asistentă medicală, a lucrat într-un spital alături de soțul ei, reputatul doctor Miklós Lengyel, înainte ca întreaga familie să fie deportată în lagărul de la Auschwitz. Olga a fost repartizată la infirmeria de la Auschwitz, unde a lucrat în secret pentru o celulă franceză clandestină, ajutând la demolarea unui cuptor din crematoriu. După eliberare, a oferit una dintre primele mărturii care descriu barbaria naziștilor.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: