La Goulue. Regina de la Moulin Rouge

Discount 26,34 lei Preţ standard 43,90 lei
Numai 1995 ramase
SKU
BOK.0784

Povestea uneia dintre cele mai cunoscute dansatoare de cancan.

La 16 ani, viitoarea regină a cancanului este o simplă spălătoreasă. Dar seara, Louise Weber „împrumutăˮ rochiile clientelor pentru a se duce la Élysée Montmartre. Cea care va primi porecla de La Goulue se face rapid remarcată prin limbajul zeflemitor și îndrăznealăː fiindcă femeilor le era interzisă intrarea într-un loc public fără a fi însoțite de un reprezentant al sexului tare, ea sosește la Moulin Rouge ținând un țap în lesă! Imortalizată de pictorii Henri de Toulouse-Lautrec și Auguste Renoir, ea s-a impus pe scena mondenă, întâlnindu-se cu personalități precum prințul de Wales, șahul Persiei, baronul Rothschild, înainte de a deveni dresoare și de a cădea apoi în sărăcie.

Plecând de la jurnalul intim și de la cercetările făcute în special în arhivele Societății prietenilor vechiului Montmartre, Maryline Martin a conturat portretul intim al unei figuri emblematice pentru Parisul epociiː o femeie liberă, originală, generoasă și captivantă.

„Maryline Martin reconstituie într-un stil alert, viața acestei vedete avant la lettre.ˮ J.-Ch. Buisson, Le Figaro Magazine

„O carte care îi reabilitează imaginea celebrei La Goulue.ˮ David Thévenot, Télématin

„E portretul unei femei libere, maltratată de istorie.ˮ Gérard Collard, critic literar

Informaţii suplimentare
Autor Maryline Martin
Traducător Alina Pavelescu
Imprint Corint Istorie
Data apariției Februarie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 176
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-041-7
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:La Goulue. Regina de la Moulin Rouge
Rating-ul tău

MARTIN, Maryline

MARYLINE MARTIN (n. 1967) este o cunoscută jurnalistă și scriitoare, membră a Casei Scriitorilor și Literaturii din Franța. Cărțile sale vorbesc despre locul și rolul femeii în istorie; printre acestea se numără Les Dames du Chemin (2013), LʼHorizon de Blanche (2015), La vie devant elles (2017). Pe parcursul anilor, operele sale au fost distinse cu mai multe premii și nominalizări, între care Prix de la Nouvelle La Femme Renard 2014, Prix des Collégiens Ville d'Aumale 2017, Prix des lecteurs de la bibliothèque de la Ville d'Aumale 2017.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: