Agent dublu în Războiul Rece. Autobiografia lui Oleg Gordievski

Discount 39,33 lei Preţ standard 60,50 lei
Numai 1971 ramase
SKU
BOK.0697

Povestea ofițerului KGB cu rangul cel mai înalt care a defectat în Marea Britanie

      Oleg Gordievski a fost ofițerul cel mai înalt în rang din KGB care a fugit vreodată în Marea Britanie. Prin faptul că a furnizat instituțiilor occidentale din domeniul securității informații ample despre mentalitatea foștilor săi colegi, despre metodele folosite de aceștia, ca și despre organizarea și funcționarea puterii sovietice, a contribuit în mare măsură la prăbușirea comunismului și, odată cu aceasta, la sfârșitul Războiului Rece.

       Autobiografia sa apare acum, după aproape 25 de ani, într-o nouă versiune în limba română, cu o prefață a cunoscutului istoric Florian Banu, specializat în domeniul serviciilor secrete. Populându-și narațiunea cu tot soiul de personaje ciudate, periculoase, corupte, Gordievski îl introduce pe cititor în extraordinara lume a ambasadei sovietice de la Londra. El vorbește despre parlamentarii și sindicaliștii britanici care i-au ajutat pe sovietici și au luat bani de la KGB, dezvăluind în cele din urmă mesajele importante pe care le-a comunicat lui Margaret Thatcher, precum și altor lideri mondiali. În 1987, președintele american Ronald Reagan l-a primit cu multă căldură la Casa Albă, spunându-i: „Vă suntem recunoscători pentru ceea ce ați făcut pentru Occident.”

       Agent dublu în Războiul Rece reprezintă o incursiune fascinantă în viața unui ofițer de informații, autorul realizând un impresionant tablou al obsesiilor bolnave, incompetenței, intrigilor și meschinăriei absolute a membrilor unei instituții, KGB, atotcuprinzătoare și, uneori, ridicole.

      „Curajul extraordinar, tăria psihică și stăpânirea de sine a lui Oleg Gordievski au accente eroice.” (The Spectator)

       „În această palpitantă scriere memorialistică, Oleg Gordievski prezintă fuga sa, meticulos plănuită, din Uniunea Sovietică, acțiune descrisă drept «unul dintre cele mai îndrăznețe ș­i mai extraordinare episoade din istoria spionajului».” (Ben Macintyre, autorul cărții Agentul Zigzag)

Informaţii suplimentare
Autor

Oleg Gordievski

Traducător Andrei Pogăciaș
Imprint Corint Istorie
Data apariției Mai 2021
Copertă Softcover
Nr. pagini 496
Format 13 x 20 cm
ISBN 978‑606‑95078‑7‑2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Agent dublu în Războiul Rece. Autobiografia lui Oleg Gordievski
Rating-ul tău

GORDIEVSKI, Oleg

       Oleg Gordievski s-a născut la Moscova, în 1938. A absolvit Institutul de Stat de Relații Internaționale, specializându-se în limba germană. În august 1961, a fost trimis în Berlinul de Est pentru a-și face ucenicia în domeniul diplomației. La două zile de la sosirea sa la post, a fost ridicat Zidul Berlinului. În 1962, a intrat în KGB, fiind trimis la Copenhaga și la Londra. Din 1974, a lucrat ca agent dublu vreme de 11 ani, până la dramatica sa fugă în Occident, petrecută în 1985. Este autorul mai multor cărți de succes despre serviciul secret sovietic: KGB: The Inside Story (1990), Instructions from the Centre: Top Secret Files on KGB Foreign Operations, 1975–85 (1991), More Instructions from the Centre: Top Secret Files on KGB Foreign Operations, 1975–85 (1992). În 2007, regina Elisabeta a II‑a l‑a decorat cu Ordinul „St Michael and St George” pentru „serviciile aduse securității Marii Britanii”.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: