Coreea de Nord. Viața dincolo de clișee

Discount 28,54 lei Preţ standard 43,90 lei
Numai 1964 ramase
SKU
BOK.0774

Descrierea societății nord-coreene și prezentarea unor aspecte foarte puțin cunoscute despre aceasta.

Coreea de Nord este o țară în care toată lumea trebuie să venereze un dictator atotputernic, o țară în care disputele cu vecina Coreea de Sud degenerează mereu în violențe, unde sunt detonate cu o îngrijorătoare regularitate bombe nucleare și unde se presupune că aproape toată lumea se află în pragul înfometării. Reprezintă toate acestea o viziune corectă a vieții de zi cu zi din Coreea de Nord actuală? Citiți această carte pentru a afla!

În șapte capitole antrenante, autorii dezvăluie cum arată cu adevărat viața nord-coreenilor de rând. Ei se folosesc de nenumărate surse documentare – de la interviuri cu liderii elitei politice conducătoare de la Phenian la transfugi, de la diplomați la reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale și comercianți transfrontalieri, precum și de relatări în engleză, coreeană și chineză, făcând o sinteză extrem de complexă a societății nord-coreene de azi. Din aceste surse rezultă că în Coreea de Nord banii pot cumpăra aproape tot ce dorești și că oamenii obișnuiți, deopotrivă săracii și bogații, se bucură mai tot timpul de muzica K-pop (pop coreeană), blugii skinny, dramele TV sud-coreene și filmele chinezești sau americane aduse prin contrabandă în țară și vândute pe carduri micro SD, DVD-uri și stickuri USB de rețele de traficanți care se folosesc de piața neagră pentru a pune o pâine pe masă.

Aceste informații arată că societatea nord-coreeană trece prin schimbări rapide și dinamice. Așa cum Războiul Coreean dintre anii 1950 și 1953 a dat naștere unei generații de sud-coreeni perfecționiști, autorii cred că foametea de la mijlocul anilor ʼ90 din Coreea de Nord a determinat importante transformări sociale și economice care, în cele din urmă, vor impulsiona Coreea de Nord și pe locuitorii ei către realizări semnificative.

•„Cărțile despre Coreea de Nord continuă să iasă de sub tipar. Unele sunt polemice, altele alarmiste, însă cartea de față, scrisă de doi jurnaliști, ne prezintă viața reală. Atrăgător și echilibrat, cartea descrie modul în care trăiesc în realitate cei mai mulți nord-coreeni. Paginile de față se concentrează asupra celor care fac și desfac afaceri dincolo de sistemul oficial, cei care au devenit noua elită din Nord. Noua lor bogăție poate fi precară și mică dacă ne luăm după standardele vecinilor, dar este reală și transformă Nordul. O carte care merită să fie citită.” • James Hoare, fostul însărcinat cu afaceri de la Ambasada Marii Britanii din Phenian
 
•„Această carte ne prezintă o perspectivă fascinantă a RPDC realizată de doi reputați jurnaliști britanici. Amplele cercetări efectuate de Pearson și Tudor se sprijină pe o gamă variată de surse pentru a analiza aspecte ale societății nord-coreene care sunt atât de des ascunse privirii publice. O lectură convingătoare pentru oricine are un interes real pentru viața în RPDC.ˮ • Scott Wightman, ambasador britanic în Coreea de Sud
Informaţii suplimentare
Autor Daniel Tudor
James Pearson
Traducător Sorin Șerb
Imprint Corint Istorie
Data apariției Ianuarie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 208
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-031-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Coreea de Nord. Viața dincolo de clișee
Rating-ul tău

TUDOR, Daniel

DANIEL TUDOR este scriitor, jurnalist și antreprenor britanic. Locuind în prezent în Coreea de Sud, a fost corespondent pentru The Economist și a colaborat cu alte publicații, cum ar fi Newsweek Korea, Wall Street Journal, Financial Times. Este specializat în chestiunea coreeană, printre alte cărți numărându-se A Geek in Korea (2014), Ask a North Korean (2018).

PEARSON, James

JAMES PEARSON este un scriitor britanic. A aprofundat limbile chineză și coreeană la School of Oriental & African Studies (SOAS) și a urmat Facultatea de Studii Orientale de la Universitatea din Cambridge. A fost corespondent Reuters la Seul. A mai scris, printre altele, Climbing Beyond: The World’s Greatest Rock Climbing Adventures (2013, în colaborare cu Caroline Ciavildini), Frank Stella: American Abstract Artist (2013), Constantin Brâncuși: Sculpting the Essence of Things (2013).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top