Familia Borgia. Crime, nepotism, corupție

Discount 35,69 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1948 ramase
SKU
BOK.1021

Povestea ascensiunii și a decăderii uneia dintre cele mai diabolice familii din istorie.

Volumul de față prezintă istoria ascensiunii și a decăderii uneia dintre cele mai diabolice familii din câte au existat vreodată. Numele Borgia este sinonim cu nepotismul, corupția și lăcomia, fenomene atât de răspândite în Italia în epoca Renașterii. Cunoscuți pentru faptul că acumulau putere, avuții, teritorii și titluri prin mituire, căsătorie și crimă, membrii dinastiei cu rădăcini spaniole au ajuns să ocupe cele mai înalte poziții în societatea italiană a secolelor al XV-lea și al XVI-lea.

Figura centrală a acestei familii o reprezintă puternicul și avidul Rodrigo Borgia (1431-1503), devenit papă sub numele de Alexandru al VI-lea în 1492, anul în care Cristofor Columb a ajuns în America, maurii au predat Granada în mâinile spaniolilor, iar Lorenzo Magnificul a murit la Florența. Descendent al unei influente familii aragoneze, acesta s-a implicat din tinerețe în politica de la Roma, servind în Curie în timpul pontificatului unchiului său Calixt al III-lea (1378–1458) și sub patru succesori ai acestuia. Două dintre cele șapte odrasle ale sale au cunoscut la rândul lor puterea și faima: Cesare (1475–1507), duce de Valentinois, care i-a servit drept model lui Niccolò Machiavelli în scrierea faimoasei sale lucrări intitulate Principele, și Lucrezia (1480–1519), ducesă de Ferrara, Modena și Reggio, care, ajutată de Cesare, și-a ucis propriul soț.

Cu erudiție, iscusință și intuiție, Christopher Hibbert destramă vălul legendei care s-a țesut în jurul familiei Borgia, realizând un portret plin de dramă și de vervă.

„Un maestru în ceea ce privește alcătuirea unei narațiuni istorice.” (The Daily Telegraph)

„Hibbert se pricepe să spună o poveste, [...] caută culoarea, faptul anecdotic, bârfa, momentele care intrigă, violența.” (Times Literary Supplement)

Informaţii suplimentare
Autor

Christopher Hibbert

Traducător Lidia Grădinaru
Imprint Corint Istorie
Data apariției Februarie 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 320
Format 13 x 20 cm
Număr volum editia a II-a
ISBN 978-606-088-462-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Familia Borgia. Crime, nepotism, corupție
Rating-ul tău

HIBBERT, Christopher

      Christopher Hibbert s-a născut la Enderby, în Anglia, în 1924. După ce a absolvit Universitatea Oxford, a luptat ca ofițer de infanterie în cel de-al Doilea Război Mondial. A fost rănit de două ori și i s-a conferit Crucea Militară în 1945. A fost membru al Societății Regale de Literatură. Numit „perla biografilor” (New Statesman), considerat „probabil cel mai citit autor de cărți de popularizare a istoriei din vremea noastră și cu siguranță unul dintre cei mai prolifici” (The Times), a scris peste 50 de lucrări, dintre care amintim: Benito Mussolini. The Rise and Fall of Il Duce (1962), The House of Medici. Its Rise and Fall (1975), Rome. The Biography of a City (1985), Disraeli. The Victorian Dandy Who Became Prime Minister (2006). A murit în 2008.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: