Conchistadorii prin ochii aztecilor. Antologie de texte indigene

Discount 23,34 lei Preţ standard 35,90 lei
Numai 1953 ramase
SKU
BOK.0497

Antologie de texte indigene

„Până când a apărut această carte, republicată de nenumărate ori, unica mărturie referitoare la cucerirea Americii era cronica scrisă de spaniolii victorioși. Miguel León-Portilla a pus laolaltă, cu o incomparabilă iscusință, textele traduse din limba nahuatl în spaniola de Ángel María Garibay pentru a ne oferi viziunea celor învinși: cum au văzut indienii din Tenochtitlán, Tlatelolco, Texcoco, Chalco și Tlaxcala lupta împotriva conchistadorilor și nimicirea finală a lumii aztece.

Enumerare a semnelor care au anunțat dezastrul, descriere a înaintarii lui Cortés, cronică a luptei eroice a vechilor mexicani în apărarea culturii și a vieții lor, elegie a unei civilizații care s-a pierdut pentru totdeauna, măreț poem epic al originilor poporului nostru, Conchistadorii prin ochii aztecilor este o carte clasică și o lectură indispensabilă pentru toți mexicanii.” - José Emilio Pacheco

„Cronicile indigenilor mexicani alcătuiesc o mărturie impresionantă și, cumva, plină de învățăminte. În vasta alcătuire și expansiune a Universului, omenirea de azi este un posibil Imperiu Aztec.” - Marius Chivu

Informaţii suplimentare
Autor Miguel Leon-Portilla
Traducător Anca Irina Ionescu
Imprint Corint Istorie
Data apariției aprilie 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 240
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-585-1
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Conchistadorii prin ochii aztecilor. Antologie de texte indigene
Rating-ul tău

LEON-PORTILLA, Miguel

     MIGUEL LEÓN‑PORTILLA (n. 1926, Mexico City), istoric și antropolog, este recunoscut ca unul dintre cei mai importanți cercetători ai Mexicului precolumbian. A scris peste 40 de monografii și 200 de articole științifice, fiind editorul principal al revistei Estudios de Cultura Náhuatl/Studii de Cultură Náhuatl din 1959.

Profesor la Universitatea Națională din Mexic, doctor în filozofie, a fost director al Institutului Indian Interamerican (1960-1976) și al Institutului de Cercetare Istorică (1966-1977), dar și ambasador al Mexicului la UNESCO (1988-1992).

A primit numeroase premii, printre care: premiul național al Mexicului pentru științe sociale, istorie și filozofie în 1981, premiul Universidad Nacional, în 1994, medalia Belisario Domínguez, în 1995, premiul Menéndez Pelayo și premiul internațional Alfonso Reyes în 2001.

I s-a decernat titlul de Doctor honoris causa de către mai multe universități din întreaga lume.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top