Zelenski. Un actor pe scena vieții și a morții

Discount 41,28 lei Preţ standard 63,50 lei
Numai 1993 ramase
SKU
BOK.0851

Biografia președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și ilustrarea vieții politice și sociale din această țară.

În 2015, debuta pe micile ecrane serialul Servitorul poporului, în care protagonistul este un profesor de istorie, un om simplu și onest, care ajunge președintele Ucrainei și începe să-și pună în practică ideile. Deși fictiv, acest serial avea să reconstituie într-un mod incredibil de fidel viitoarea carieră a lui Volodimir Zelenski, nimeni altul decât cel care a interpretat rolul principal.

Câștigând alegerile prezidențiale din 2019 cu un scor uriaș în fața fostului conducător, Petro Poroșenko, Zelenski a fost privit inițial cu oarecare scepticism. Provenind dintr-un mediu artistic, fără vreo experiență politică semnificativă, fostul actor a reușit să-și convingă poporul că este liderul de care țara avea nevoie într-o perioadă complicată a existenței acesteia. Pe parcursul mandatului său prezidențial, Zelenski a câștigat inclusiv respectul marilor lideri politici ai lumii, totul culminând cu activitatea sa din timpul invaziei ruse din 2022. 

O carte-eveniment, scrisă de unul dintre cei mai respectați reporteri ai televiziunii France 24, Gallagher Fenwick, Zelenski. Un actor pe scena vieții și a morții reprezintă nu doar o biografie a unuia dintre principalii lideri politici ai momentului, ci și o incursiune în mijlocul celui mai important conflict armat al secolului XXI.

„Pentru Vladimir Putin, războiul nu este decât continuarea revizionismului cu alte mijloace. Atunci când declanșează «operațiunea militară specială» în Ucraina, la 24 februarie 2022, scopul este acela de a face să triumfe propria sa versiune a istoriei. Este vorba despre eliminarea unei națiuni care, potrivit lui, este artificială. Nu face niciun secret din aversiunea sa pentru această țară. Suveranitatea ei o resimte ca pe un afront, simpla ei existență este o provocare, iar particularitățile ei, inexistente. A făcut din supunerea acestui vecin din sud unul dintre principalele obiective ale politicii externe a Rusiei. De mai mulți ani, omul forte de la Moscova își expune, verbal și în scris, propria versiune despre faptele unei epoci revolute.ˮ GALLAGHER FENWICK

„Noi ne vom apăra pământul cu sau fără sprijinul partenerilor, fie că ni se dau sute de arme moderne sau [numai] 5 000 de căști. Apreciem orice fel de ajutor, dar lumea trebuie să înțeleagă că Ucraina nu are nevoie să ceară ajutoare caritabile.

Nu sunt gesturi nobile în fața cărora Ucraina ar trebui să se încline, ci este contribuția voastră la securitatea Europei și a lumii. Ucraina este un scut solid de opta ani. De opta ni, ea respinge una dintre cele mai mari armate ale lumii, care este plasată de-a lungul frontierelor noastre, iar nu la frontierele Uniunii Europene.ˮ VOLODIMIR ZELENSKI, 19 februarie 2022

„Fost umorist, transformat într-un «lider de război», domnul Zelenski a cucerit inimile în Occident. În pofida contextului, acest portret al actualului președinte ucrainean nu este o hagiografie. Dezvăluie un divorț lent și dificil dintre fiul unor ingineri sovietici, dintr-o regiune minieră din estul Ucrainei, și Rusia.ˮ  HELENE RICHARD, Le Monde diplomatique

Informaţii suplimentare
Autor

Gallagher Fenwick

Traducător Alina Pavelescu
Prefață Florin Șperlea
Imprint Corint Istorie
Data apariției Octombrie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 224
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-127-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Zelenski. Un actor pe scena vieții și a morții
Rating-ul tău

GALLAGHER FENWICK a fost șeful redacției anglofone a televiziunii France 24, fiind trimis special cu precădere în zonele de conflict, cum ar fi Ierusalimul în perioada 2010–2015. După declanșarea conflictului din Ucraina, a fost corespondent special în această țară și a scris o carte dedicată președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top