Jurnalele de călătorie ale lui Albert Einstein

Discount 34,13 lei Preţ standard 52,50 lei
Numai 1984 ramase
SKU
BOK.0732

Jurnalul integral al călătoriei efectuate de Albert Einstein în Extremul Orient, Palestina şi Spania, între octombrie 1922 și martie 1923. 

Între octombrie 1922 și martie 1923, Albert Einstein împreună cu soția lui de la acea vreme, Elsa Einstein, a făcut o călătorie în Extremul Orient și în Orientul Mijlociu, regiuni pe care marele savant nu le mai vizitase înainte. Lungul itinerar urmat de acesta a cuprins opriri în Hong Kong și în Singapore, două scurte șederi în China, un turneu de prelegeri de șase săptămâni în Japonia, o vizită de 12 zile în Palestina și o alta de trei săptămâni în Spania. Volumul de față pune la dispoziția cititorilor jurnalul ținut de Einstein în cursul acestei călătorii.

Însemnările telegrafice făcute de celebrul fizician conțin reflecții despre știință, filosofie, artă și politică, dar și impresii proaspete și considerații mai ample cu privire la evenimente precum inaugurarea viitorului amplasament al Universității Ebraice din Ierusalim, o chermeză organizată de împărăteasa Japoniei, o audiență la regele Spaniei și diverse întâlniri cu alți colegi și oameni politici proeminenți. Ele cuprind de asemenea pasaje care dezvăluie ideile preconcepute ale autorului despre membrii diverselor națiuni și ridică întrebări cu privire la părerile lui referitoare la rase.

Ediția îngrijită de cercetătorul Ze’ev Rosenkranz, specializat în studiul scrierilor și corespondenței lui Albert Einstein, beneficiază de o amplă introducere istorică, precum și de numeroase ilustrații și adnotări. Ea mai include materiale suplimentare precum scrisori, cărți poștale, discursuri și articole, o hartă a călătoriei savantului și un tabel cronologic.

Informaţii suplimentare
Autor Ze’ev Rosenkranz
Traducător Alina Popescu
Imprint Corint Istorie
Data apariției Septembrie 2021
Copertă Softcover
Nr. pagini 272
Format 15 x 22 cm
ISBN 978-606-793-984-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Jurnalele de călătorie ale lui Albert Einstein
Rating-ul tău

ROSENKRANZ, Ze’ev

     ZE’EV ROSENKRANZ s-a născut în 1961 la Melbourne (Australia). A urmat cursurile Universității Ebraice din Ierusalim, unde, ulterior, a îndeplinit funcția de custode al Arhivelor „Albert Einstein”. În prezent, este editor coordonator și director adjunct al Proiectului „Documentele Einstein” din cadrul Institutului de Tehnologie California. Este autorul lucrărilor Albert through the Looking-Glass: The Personal Papers of Albert Einstein (1998), The Einstein Scrapbook (2002), Albert Einstein: privat und ganz persönlich (2004), Einstein Before Israel: Zionist Icon or Iconoclast? (2011), precum și editor al volumului intitulat The Berlin Years: Correspondence, May–December 1920, and Supplementary Correspondence, 1909–1920, apărut în 2005, în seria „The Collected Papers of Albert Einstein”.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: