Neînfricații

Discount 9,90 lei Preţ standard 16,50 lei
Numai 1941 ramase
SKU
BOK.0376

Evadări spectaculoase din lagărele japoneze

Deși există multe cărți bune care istorisesc experiențele abominabile și, totodată, curajul teribil de care au dat dovadă mii de prizonieri de război capturați de către japonezii victorioși la sfârșitul anului 1941 și începutul anului 1942, relatările despre evadări din lagărele japoneze sunt mult mai rare. Aceasta se datorează numărului relativ mic de curajoși care au încercat să își recâștige astfel libertatea, în loc să mai suporte bătăile și înfometarea la care erau supuși de paznicii lor, în așteptarea, cel mai probabil, a unei morți în prizonierat. 

Cei care se încumetau totuși să evadeze, deja extenuați fizic, trebuiau să străbată un teritoriu necunoscut, cu un teren și o climă extreme, să se confrunte cu pericole iminente – boli amenințătoare, inaniție și trădare. Iar dacă erau capturați urmau să aibă parte – în cel mai bun caz – de cea mai dură dintre pedepse și, foarte posibil, de plutonul de execuție. Atenția autorului s-a îndreptat către cazuri de evadări din Hong Kong, Thailanda, Filipine, Borneo și China, ai căror protagoniști au fost ofițeri și soldați britanici, americani și ai țărilor din Commonwealth.

Informaţii suplimentare
Autor Mark Felton
Traducător Cristina Ispas
Imprint Corint Istorie
Data apariției Noiembrie 2017
Copertă Softcover
Nr. pagini 288
Format 13 x 20 cm
ISBN 9786067931860
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Neînfricații
Rating-ul tău

FELTON, Mark

     MARK FELTON s-a născut in 1974 în Colchester, Marea Britanie, și a obținut doctoratul în istorie americană la Universitatea din Essex. În prezent locuiește în China, împreună cu soția și fiul său, unde ține prelegeri la Universitatea Fudan, Shanghai. A publicat în mai multe reviste de istorie și este autorul mai multor cărți: Yanagi: The Secret Underwater Trade Between Germany and Japan, 1942–1945 (2005); Slaughter at Sea: War Crimes of the Imperial Japanese Navy (2007); Japan’s Gestapo: Murder, Mayhem and Torture in Wartime Asia (2009); The Real Tenko: Extraordinary True Stories of Women Prisoners of the Japanese (2009); 21st Century Courage: Stirring Stories of Modern British Heroes (2010); The Last Nazis: Escaped But Not Forgotten (2011); The Devil’s Doctors: Japanese Human Experiments on Allied Prisoners of War (2012), Holocaust Heroes: Resistance to Hitler’s Final Solution (2016) și Castle of the Eagles: Escape from Mussolini’s Colditz (2017).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: