Tuneluri și rachete. Noul conflict palestiniano-israelian

Editura Corint vă dă întâlnire la o ediție specială exclusiv online, centrată în jurul evenimentelor recente din Israel. Puteți urmări discuția, astăzi, 12 octombrie 2023, de la ora 20.00.

Andrei Pogăciaș și invitatul său, Cătălin Gomboș, vor dezbate atât contextul, cât și perspectivele legate de proaspătul reizbucnit conflict din Orientul Mijlociu.

 

Conflictul dintre Israel și palestinieni a reizbucnit zilele acestea cu o forță nemaivăzută până acum. Dacă toți se întreabă cum a fost posibil ca Hamas să aibă un  asemenea avantaj tactic asupra israelienilor, mulți se tem de izbucnirea unui conflict mult mai mare în zonă.

Pe când unele state se acuză reciproc de imixtiune și sprijin pentru gherilele musulmane, alianțele sunt puse la încercare, fiindcă e clar că a fost depășit un prag critic care nu va mai permite probabil o soluție pașnică și negociată. 

 

Invitat: Cătălin Gomboș, Redactor-șef Veridica, autor al cărții Piano Man în Casa Războiului. Însemnări din Irak și Afghanistan

Moderator: Dr. Andrei Pogăciaș, istoric militar, redactor de istorie la Editura Corint

 

Discuția se transmite live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Istorie, PressHubRomania, HistoryChannelRomania, precum și pe canalul de Youtube Editura Corint, dar poate fi urmărită și aici:

 

 

Editura Corint a publicat de-a lungul timpului numeroase volume în care specialiștii încearcă să explice faptele din trecut, pentru a putea înțelege mai bine prezentul. Găsiți aici o parte dintre aceste titluri: