Câștigă un zbor cu balonul cu aer cald! Premierea la Bookfest – 1 iunie, ora 16.00.

Editura Corint îi invită pe cei mici la evenimentul de lansare a celei mai noi colecții Corint Junior - ROMÂNI DE SUCCES!

Sâmbătă, 1 iunie, ora 16.00, vino în cea mai tare aventură, garnisită cu premii și distracție!

Atelier de pictură și creație cu Diana Tivu și multe alte surprize!

 

Ce zici de un zbor cu balonul cu aer cald? Nu e glumă, se va întâmpla cu adevărat! Dacă vrei să te lași purtat pe puful norilor, să fii un superstar și să afle toată lumea cât ești de creativ, participă la concursul nostru, „Micul Vuia”, și vei fi premiat la scenă deschisă!

 

Ce trebuie să faci?

Creezi cea mai interesantă machetă de avion din ce material vrei tu – lego, carton, fibră de sticlă etc. Vii cu macheta la standul nostru, o expunem frumos și, dacă ești norocos, pe lângă premiile oferite de sponsorii noștri, primești și două bilete (pentru tine și unul dintre părinți) oferite de Balon cu Aer Cald.

 

Prilejul întâlnirii - lansarea cărții TRAIAN VUIA ȘI PASĂREA DE METAL, din cea mai nouă colecție Corint Junior – ROMÂNI DE SUCCES.

Ne vor fi alături:

  • Sorin Turturică, autor
  • Diana Tivu, ilustrator
  • Alina Bâltâc, moderator și coordonator al colecției

 

Descoperă cartea

 

Copiii noștri au nevoie de repere! Ajută-i să descopere încă din primii ani de școală modele de viață cu adevărat valoroase din spațiul românesc. Inventatori, oameni de știință, personalități istorice sau artiști din țara noastră, cu toții pot fi o sursă de inspirație pentru cei mici, motivându-i să îndrăznească, să viseze și să nu se dea bătuți în fața obstacolelor.

Gândită drept un instrument de familiarizare a copiilor cu poveștile adevărate ale unor oameni remarcabili, colecția ROMÂNI DE SUCCES aduce în prim-plan personalități ale căror invenții, descoperiri, idei ori creații ne-au făcut viața mai ușoară sau mai frumoasă.

Să ne imaginăm cum ar fi arătat, de exemplu, lumea transporturilor astăzi, fără geniul lui Traian Vuia, temerarul care a construit primul avion complet din lume! Sau cum ar deprinde școlarii de pretutindeni tainele scrisului fără ideea spectaculoasă a lui Petrache Poenaru, inventatorul stiloului!

Istorisite pe înțelesul copiilor de Oscar, un motan curios și simpatic, și ilustrate într-o manieră caldă și prietenoasă, poveștile colecției ROMÂNI DE SUCCES îmbină armonios adevărul istoric cu fantezia. Cei mici se vor amuza de peripețiile prin care trece simpaticul motan-cititor și vor dori să afle mai multe despre prietenii lui geniali. Cu umor și inocență, Oscar pune întrebări, insistă, agită lucrurile și chiar călătorește în timp pentru a afla tot felul de lucruri interesante, pe care le împărtășește mai apoi cu generozitate.

 

Primul volum al colecției, TRAIAN VUIA ȘI PASĂREA DE METAL, este dedicat unuia dintre pionierii aviației mondiale, creatorul primului aparat de zbor mai greu decât aerul. Povestea lui îl poartă pe micul cititor din sălile de lectură ale Bibliotecii Naționale a Franței până în atelierul lui Vuia, pentru a ajunge, într-un final, pe câmpul de pe care românul și-a înălțat pentru prima dată în zbor avionul.

 

Crezi că supereroii există doar în desene animate sau în filme? Ce-ai zice dacă ți-aș spune că găsești o mulțime și în viața reală, chiar aici, printre români? Pornește în aventură alături de mine și află poveștile unor oameni geniali care au existat cu adevărat și care au rămas în istorie datorită unor realizări cu adevărat remarcabile! Descoperă cine sunt inventatorii, oamenii de știință, personalitățile istorice sau artiștii care au dat dovadă de pasiune și ambiție, și-au urmat visul și au reușit să schimbe în bine lumea în care trăim! Lasă-te inspirat de ROMÂNI DE SUCCES!

Când un motan curios întâlnește un inventator perseverent și neînfricat, rezultatul nu poate fi decât o ispravă formidabilă! Află povestea prietenului meu, Traian Vuia, temerarul care a construit primul avion complet din lume! Dacă ești gata, decolăm chiar acum!

Al vostru, Oscar

 

Implică-te și tu! Împreună putem forma copii isteți, cu o excelentă cultură generală, care își prețuiesc țara și istoria!

 

Urmărește-ne pe pagina de Facebook!

În curând, următorul titlu al colecției – „Petrache Poenaru și războiul împotriva petelor de cerneală”!

 

 

Titluri din portofoliul Corint Junior, ilustrate de Diana Tivu:

 

https://edituracorint.ro/basme-si-povesti-romanesti-neghinita-si-alte-povesti.html