pentru comenzi mai mari de 200 lei

A venit acel moment mult așteptat al anului, târgul de carte Bookfest 2025. Dacă ești în București, de miercuri (28 mai) ne găsești la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2025, unde am pregătit evenimente, lansări, dezbateri, dialoguri cu autori și sesiuni de autografe, desfășurate la Standul Corint și Scena ARCA.
Iată la ce fel de titluri poți să te aștepți să găsești la Bookfest, la standul Corint: istorie, clasici, romantasy, fantasy, dark romance, cărți familie, dar și povești pentru copii. Dacă nu reușești să ajungi la târg, vine Bookfest la tine acasă. Te așteptăm pe site să descoperi toate bijuteriile scriitoricești disponibile la târg. Precomandă câte titluri Bookfest poftești pentru că acum te bucuri de o reducere de 35%.
Iar pentru cei care ne vizitează la Bookfest am pregătit multe surprize de neratat. Dacă vrei să știi cum să te organizezi în acea zi, încât să prinzi toate întâlnirile cu autorii și surprizele pregătite de Editura Corint, lăsăm mai jos agenda noastră de evenimente.
PROGRAM EVENIMENTE EDITURA CORINT, BOOKFEST, 2025
VINERI, 30 MAI
Ora 11:30, Standul Corint- Caleidoscop de vacanță. Activități și resurse pentru o vară educativă cu Mihaela Cârja
Ora 18:00, Scena ARCA- Omagiu Doina Jela
Vorbitori:
- Clara Mareș
- Antonio Momoc
Moderator: Simona Preda
Editurile Corint și Polirom vă invită la un eveniment în memoria Doinei Jela. Plecarea sa, la începutul acestui an, a lăsat un vid în cultura românească. Scriitoare curajoasă, jurnalistă tenace și editoare vizionară, Doina Jela a fost și o mare descoperitoare de talente, de voci autentice, relevante și uneori controversate.
Trei dintre autorii pe care i-a lansat – Clara Mareș, Antonio Momoc și Simona Preda – se reunesc cu acest prilej pentru a vorbi despre întâlnirea decisivă cu această personalitate excepțională și despre modul în care aceasta întâlnire le-a influențat drumul literar și profesional. Vă așteptăm să ne fiți alături pentru a onora memoria unei conștiințe emblematice a culturii române
SÂMBĂTĂ, 31 MAI
Ora 13:00, Standul Corint- Lansare: Sub pașii noștri. Frânturi arheologice din București, Vasile Opriș (coord)
Vorbitori:
- Vasile Opriș – șef secție Arheologie Sistematică și Istorie, Muzeul Municipiului București
- Adrian Majuru – director Muzeul Municipiului București și coordonator Corint Istorii Urbane
- Raluca Moței – arheolog Arheologie Preventivă, Muzeul Municipiului București
- Theodor Ignat - șef secție Arheologie Preventivă, Muzeul Municipiului București
Moderator: Simona Preda
Volumul colectiv „Sub pașii noștri”, coordonat de Vasile Opriș, propune o lectură inedită despre București – nu cel de deasupra, ci cel aflat în subteranele sale. Pe baza descoperirilor făcute în ultimele decenii de echipele Muzeului Municipiului București, cartea documentează istoria capitalei de la urme de mamuți lânoși până la vestigii ale Curții Domnești. Un efort susținut de a aduce arheologia urbană aproape de publicul larg.
Ora 14:00, Standul Corint- Lansare: Povești auzite în casă și alte amintiri despre familiile Știrbey, Bibescu și Costinecu, Ileana Kripp Costinescu în dialog cu Cătălin Strat
Vorbitori:
- Ileana KRIPP COSTINESCU — proprietara Cramelor Știrbey de la Drăgășani
- Cătălin STRAT — istoric și editor
- Mariana CONOVICI – jurnalist de radio
Moderator: Simona Preda
Volumul oferă o incursiune emoționantă în istoria recentă a României, văzută prin lentila memoriei. Structurată sub forma unui dialog, cartea readuce în prim-plan vocile și destinele unor figuri marcante ale aristocrației românești – membri ai familiilor Știrbey, Bibescu și Costinescu –, oferind o perspectivă intimă asupra vieții politice, economice și culturale din perioada interbelică și postbelică.
Ileana Kripp Costinescu s-a născut în 1954, când cel puțin câte un membru al familiilor din care se trage era fie închis, fie trimis în domiciliu obligatoriu. Însă Ileana Kripp Costinescu a avut o copilărie fericită la Sinaia, și chiar și la București, crescând printre bunici, unchi și mătuși care aveau tot timpul ceva de povestit din viețile lor de altădată: călătorii fabuloase, iubiri interzise, intrigi politice, biografii exemplare, întâmplări din înalta societate.
Ora 15:00, Standul Corint- Lansare: Învățătorii. Autoportretul unei generații, Lavinia Betea (coord.)
Vorbitori:
- Univ. dr. Anton HADĂR— președintele Federației Naționale Sindicale Alma Mater
- Lavinia BETEA — coordonatoare volumului
- Cornel IENĂȘESCU – coautor
Moderator: Simona Preda
„Învățătorii. Autoportretul unei generații” este un proiect coordonat de Lavinia Betea, publicat de Editura Corint. Cartea, realizată printr-un interviu de grup cu absolvenții Liceului Pedagogic din Arad (promoția 1975-1976), abordează probleme actuale ale învățământului primar și formarea cadrelor didactice. Cu umor, narativitate și spirit critic, volumul analizează atât învățământul din perioada comunistă, cât și cel actual, reflectând asupra relațiilor educator-elev-părinte și a schimbărilor din educație.
Ora 17:00, Standul Corint- Conversație despre istoria regalității și sesiune de autografe cu Diana MANDACHE
Vorbitori:
- Diana MANDACHE - istoric și cercetător specializat în istorie contemporană, expert în
patrimoniu regal - Valentin MANDACHE — Istoric și traducător
Moderator: Simona Preda
Autoare a peste 20 de cărți publicate în România, Marea Britanie și Suedia; a fost curatorul mai multor expoziții, dintre care Marie de Roumanie: reine et artiste la Palais du Tau în Reims, Franța; la Muzeul Național de Istorie a României - Basarabia 1812-1947. Oameni, locuri, frontiere; Măști mortuare regale.
A susținut o serie de conferințe publice la București și Londra, a participat la realizarea unor filme documentare precum The Hero and the Queen cu Televiziunea OMNI, Toronto; Coroana României: Regii României și Regina Maria cu Studioul Sahia film; reportajul Telejurnalului Destinul unei Regine (Mignon) la TVR1; Maria – Inima României, realizat de Chainsaw Film Production.
I-au fost conferite Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate și Ordinul Coroana României.
Titluri publicate de Diana Mandache la Editura Corint
Ora 18:00, Standul Corint- Lansare: Cu mâinile altora. România și războaiele prin intermediari în Africa (1970–1985), autor Constantin Hlihor
Vorbitori:
- Constantin HLIHOR - istoric și autorul volumului
- Dumitru PREDA — Istoric și diplomat de carieră
- Florin ABRAHAM – istoric
- Adrian POP – istoric
- Florin-Răzvan Mihai –istoric și coord. Corint Autori Români
Moderator: Simona Preda
Dictatura ceuașistă a fost un dezastru pentru români. Însă, pe plan extern, România sub Ceaușescu a reușit să nu devină jucător în războiale duse de marile puteri. Volumul „Cu mâinile altora” de Constantin Hlihor scoate la lumină rolul României într-unul dintre cele mai complexe și puțin cunoscute capitole ale Războiului Rece: implicarea diplomatică și strategică a țării noastre în conflictele din Africa subsahariană, între 1970 și 1985.
„Cititorii ar trebui să-i fie recunoscători autorului pentru această contribuție deschizătoare de drumuri, oportună și meritorie la un subiect dedicat războaielor purtate prin intermediari. Dovadă a calităților de cercetător ale profesorului Constantin Hlihor, volumul este cu atât mai valoros, cu cât utilizează ca surse documente recent declasificate de către Ministerul Afacerilor Externe din România și informații distribuite în mediul on-line în alte state.” Dennis Deletant
Ora 18:00, Scena ARCA- Lansare: Prețul Paradisului. Cum au schimbat lumea atentatele sinucigașe, autor Iain Overton
Vorbitori:
- Ovidiu NAHOI – jurnalist RFI
- Vitalie COJOCARI - jurnalist Euronews
- Paul PALENCSAR - jurnalist The Epoch Times
- Andrei POGĂCIAȘ - istoric Editura Corint
Trei jurnaliști din trei medii diferite: TV, Radio, new-media, și un istoric caută să afle cât de mare este „Prețul Paradisului” volumul jurnalistului de investigație Iain Overton.
Volumul este deopotrivă o investigație jurnalistică profundă despre atentatele sinucigașe și o incursiune tulburătoare în arhitectura psihologică, ideologică și socială care face posibile aceste acte extreme.
Cartea analizează nu doar decizia de a muri pentru a ucide, ci și lumea care oferă justificări, creează iluzii și promite false forme de salvare. Frica, manipularea și radicalizarea devin mecanisme ale unei tragedii colective. Este, în același timp și un avertisment: dacă nu înțelegem mecanismele care alimentează: frica, manipularea, radicalizarea, riscăm să fim prizonierii lor.
DUMINICĂ, 1 IUNIE
Ora 11:30, Standul Corint- Lansare: Ana Aslan și elixirul tinereții
Vorbitori:
- Alina BÂLTÂC - autoare
- Diana TIVU - ilustrator, ilustratoarea cărții
- Dragoș DUMITRU - reprezentant companie Farmec
- Prof. Univ. Dr. Gabriel Ioan PRADA - Șef Disciplină Geriatrie și Gerontologie - Institutul National de Geriatrie si Gerontologie „Ana Aslan”
Moderator: Ioana Revnic, fondatoarea Asociației Spune-mi o poveste pentru suflet
Povestea legendarei Ana Aslan, medicul care a încercat să descopere secretul tinereții fără bătrânețe! Spusă de motanul Oscar, personajul Colecției pentru copii Români de succes.
Ora 13:30, Standul Corint- Lansare: Vânturile, valurile...jurnal (hibernal) de călătorie în Portugalia- Marina Almășan
Maestru de ceremonii: Marina ALMĂȘAN
Vorbitori:
- Reprezentanți ai Amabasadei Republicii Portugheze în România
- Eugen CRISTEA - actor
- Adrian ARTENE - Jurnalist
- Iuliana MARCIUC – realizator TV
- Oana SÂRBU – artistă
- Reprezentant Agenție Perfect TOUR
Moderator: Simona Preda
Un eveniment de divertisment, marca Marina ALMĂȘAN, ce include o tombolă cu surprize!
Un jurnal de călătorie lusitan, concentrat pe Lisabona și împrejurimile sale, care abordează toate elementele culturale – de la muzee și monumente la fado și repere gastronomice, alcătuind o hartă afectivă a Portugaliei cu locuri, oameni și istorii fabuloase.
Ora 15:00, Scena ARCA- Lansare: Statul național-legionar, autor Florin Muller
Vorbitori:
- Florin MÜLLER – autorul volumului
- Cosmin POPA - cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române
- Danila POPESCU - istoric
Moderator: Florin-Răzvan MIHAI– coord. Corint Istorie Autori Români
Volumul istoricului și profesorului universitar Florin Müller oferă o analiză inedită a statului național-legionar din perspectiva conceptelor de „stat dual” și „regim comisarial”, aducând o nouă lumină asupra uneia dintre cele mai controversate perioade ale istoriei României.
Proclamarea statului național-legionar, în 14 septembrie 1940, nu a fost rezultatul vreunei victorii a „revoluției fasciste” în România și nici al presiunii exercitate de Ion Antonescu asupra regelui Carol al II-lea, ci consecința eșecului total în materie de politică externă a regimului carlist. În noul sistem politic, în care generalul Antonescu era Conducător al Statului, iar Horia Sima, vicepreședinte al guvernului, s-au confruntat două concepții diferite: conservator-autoritaristă a elementelor antonesciene și dinamic-revoluționară a adepților radicalismului fascist-legionar. Cele cinci luni de existență ale acestui adevărat „stat dual” au fost presărate cu numeroase violențe și infracțiuni ale membrilor Mișcării Legionare, care au atins punctul culminant prin Asasinatele de la Jilava, Snagov și Strejnicu, în 26–27 noiembrie 1940. Cu arbitrajul celui de-Al Treilea Reich, conflictul a fost tranșat în 1941, când Armata a învins rebeliunea declanșată de „cămășile verzi”. Din acel moment, Mișcarea Legionară a ieșit definitiv de pe scena istorică activă a României.
Ora 15:30, Standul Corint- Lansare: Malaxa în America, autor Rudiger vor Kraus
Vorbitori:
- Rüdiger von KRAUS - autor
- Bogdan BUCUR - istoric
- Andrei POGĂCIAȘ - istoric Editura Corint
Moderator: Simona Preda
Povestea vieții unuia dintre cei mai bogați români din perioada interbelică, după emigrarea sa în America (anii 1946–1965), scrisă de Rüdiger (Rick) von Kraus, născut la Râșnov, ca descendent al unei familii nobile săsești din Transilvania. Este povestea emigrării marelui industriaș Nicolae Malaxa în America, după ce încercat să cumpere protecția politicului din România. Averea sa uriașă l-a adus în anturajul regelui Carol al II-lea, dar a făcut donații consistente și Gărzii de Fier. A oferit cadouri scumpe lui Gheorghe Gheorghiu-Dej și Anei Pauker, iar lui Nixon i-a scris două cecuri: 100.000 de dolari (peste un milion de dolari în banii de azi) pentru fratele lui Nixon și 5.000 de dolari, contribuție la campania electorală.
Ora 16:30, Standul Corint- Lansare: Ultima floare de cireș, autoare Kathleen Burkinshaw
Vorbitori:
- Loredana VOICILĂ – traducătoare volumului
- Diana VIJULIE – psiholog și psihoterapeut
- Cristina MANTU – prof. Departamentul de Studii Asiatice, Universitatea Româno-Americană
Moderator: Simona Preda
O lecție de reziliență în fața greutăților vieții: despre prietenie, familie și război.
Un ghid important pentru profesori și elevi, recunoscut oficial de Biroul ONU (Organizației Națiunilor Unite) pentru Afaceri de Dezarmare.
Te invităm să revii la acest articol, pentru a (re)descoperi calendarul de evenimente organizate de Editura Corint, pentru fiecare zi de Bookfest 2025. Te așteptăm cu drag, pentru că lectura ne unește, iar cititul ne face mai buni.