Secretul fetelor din pod

Discount 41,28 lei Preţ standard 63,50 lei
Numai 969 ramase
SKU
BOK.1022

Un roman memorabil despre teroarea războiului și puterea dragostei. O ficțiune istorică din Al Doilea Război Mondial care nu are loc într-un lagăr de concentrare. Acțiunea ne poartă prin toată Germania, în pragul pierderii războiului, sub bombardamentele crâncene ale Aliaților.

O poveste plină de profunzime despre credința oarbă, loialitatea față de familie și despre modul în care dragostea îl face pe un bărbat să-și pună la îndoială orice crez de până atunci.

Max Wolff este unul dintre soldații de nădejde ai Reichului, forțat acum să se întoarcă acasă, în Kallenheim, după o rană teribilă la cap. Descoperă astfel că mama lui adăpostește în podul casei două surori evreice, fugite din Berlin, lucru care îl revoltă la culme.

Fapta miloasă a mamei lui este în viziunea fiului o trădare abjectă a tot ceea ce reprezintă el. Max și-a dedicat viața nazismului, luptând pentru a șterge rușinea adusă familiei de tatăl său, un pastor care s-a opus fățiș regimului lui Hitler și a plătit cu viața pentru asta. Ca atare, tânărul soldat consideră că este de datoria lui să le predea Gestapoului pe cele două tinere. Dar el ezită și, pe zi ce trece, îi vine tot mai greu să-și ducă planul la îndeplinire. În schimb, începe să le cunoască pe fete, ba chiar să se îndrăgostească de una dintre ele, abandonând orice dogmă aberantă.

Când bombardierele Aliaților apar pe cerul Germaniei, Max trebuie să se confrunte cu brutalitatea războiului pentru a apăra vieți prețioase într-un șir de aventuri care ne poartă de la Köln la Dresda, în ultimele luni ale celui de-Al Doilea Război Mondial. Dar cu ce preț?

 

„O ficțiune istorică din Al Doilea Război Mondial care nu are loc într-un lagăr de concentrare. Acțiunea ne poartă prin toată Germania, în pragul pierderii războiului, sub bombardamentele crâncene ale Aliaților. O poveste despre modul în care oamenii se pot schimba dacă ajung să îi cunoască pe ceilalți și pe ei înșiși cu adevărat. Dialogul dintre Max și Lola devine din ce în ce mai dens, mustind de trăiri și revelații, pe măsură ce înaintăm în text. Mi-a plăcut această privire proaspătă asupra unei părți a războiului pe care nu o regăsim de obicei descrisă în romanele de acest gen.” Recenzie cititor goodreads.com

 

 „Autorul menține ritmul și ten­siunea pe tot parcursul cărții, astfel încât, pagină după pagină, asistăm cu sufletul la gură la eve­nimente teribile. Tensiunea crește atunci când personajele se con­fruntă cu situații de neimaginat pentru a supraviețui bombarda­mentelor necontenite ale Aliaților, apoi Armatei Roșii, care avansează pe teritoriul german, sau frigu­lui necruțător. Cititorul vede prin ochii personajelor un Köln distrus de bombe în numai câteva ore. Secretul fetelor din pod este unul dintre cele mai bune romane ale lui Marius Gabriel și o ficțiune isto­rică remarcabilă despre Al Doilea Război Mondial.” historicalnovelsociety.org

Informaţii suplimentare
Autor

Marius Gabriel

Traducător Dorina Tătăran
Imprint Corint Fiction
Data apariției Februarie 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 400
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-459-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Secretul fetelor din pod
Rating-ul tău

Marius Gabriel fost acuzat de revista Cosmopo­litan pentru faptul că „ți se arde mâncarea pe foc, citindu-i cărțile”. Și-a făcut ucenicia de scriitor în vremea studenției la Universita­tea din Newcastle, Regatul Unit, unde, pentru a-și finanța cercetările postuniversitare, a scris treizeci și trei de romane de dragoste pasio­nale, sub pseudonim. Este autorul a douăsprezece romane istorice, prin­tre care bestsellerele The Designer, The Ocean Liner și The Parisians. Născut în Africa de Sud, a călătorit și a lucrat în multe țări, iar acum locuiește în Lincolnshire.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top