Lansare la Gaudeamus 2024: Limba lui Hristos de Adrian Lesenciuc

Romanul Limba lui Hristos de Adrian Lesenciuc a avut deja câteva lansări în mai multe orașe, cronici și analize care l-au explorat din perspective diverse.

Încă o lansare în seara lui Moș Nicolae, la Gaudeamus, înseamnă o nouă întâlnire cu cititorii care vor să asculte și să dialogheze cu autorul și invitații săi. 

Așadar, vă invităm la o nouă lansare a romanului „Limba lui Hristos” de Adrian Lesenciuc, la standul Editurii Corint din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, ediția 31.

Vă așteptăm vineri, 6 decembrie 2024, la ora 18:30, la Târgul de Carte Gaudeamus, ROMEXPO, Pavilionul B2 

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe din partea autorului.

Intrarea este liberă.

Invitați să vorbească despre noua apariție editorială:

• Angelo MITCHIEVICI – scriitor

• Ana ANTONESCU – coordonatoare colecție Corint Fiction

• Adrian Lesenciuc– autorul romanului

Moderează istoricul Simona PREDA– brand manager Editura Corint

 

„Cartea lui ADRIAN LESENCIUC exploatează cele două sensuri ale titlului, conotativ și denotativ, pleacă de la metaforă pentru a ajunge la concret, într-o permanentă alternanță și împletire inspirată: limba vorbită de Iisus, «în care Domnul a adus pacea lumii» și «limba iubirii de celălalt»; această limbă, aramaica încă există, dar există și teama pentru pierderea ei: «se destramă comunitatea, oamenii se duc apărându-și viața în diverse locuri din Siria sau din lume, înseamnă că limba nu se mai vorbește»; iar televiziunea care folosește limba arabă, pregătește terenul pentru dispariția ei. Asistăm la moartea unei limbi. «Iar noi suntem neputincioși». În sens practic, aramaica «poate contribui la reconstrucția arborelui genealogic al limbilor semitice, la descifrarea a numeroase artefacte din zonă»”, a scris în recenzia romanului, profesoara Adriana Gavrilă.

„Adrian Lesenciuc ne propune un roman despre război și pace, despre violență și înțelegere, cele două căi de atingere a scopurilor (politice, sociale, religioase etc.), pe care omenirea le-a avut de urmat, în tot cursul tumultoasei sale istorii, direcții evident divergente, nu doar prin mijloacele puse în joc, ci îndeosebi prin efectele pe care fiecare dintre acestea două le poate avea asupra societăților ori asupra indivizilor ca entități de sine stătătoare, violența purtând în ea germenii nimicirii, iar pacea fiind calea salvării, a redempțiunii; un roman, ne dăm seama, foarte actual, având în vedere contextul în care apare, respectiv faptul că ne situăm într-o lume minată de conflicte ce amenință să se generalizeze, fie că ne referim la războiul armat și/sau hibrid de la granițele Europei, fie că ne gândim la războiul cronicizat din Orientul Mijlociu.” Cezar Boghici, Revista Epithet

Despre autor: 

ADRIAN LESENCIUC este poet, prozator și eseist. S-a născut în Câmpulung Moldovenesc, la 21 august 1975. Este profesor universitar abilitat.

A debutat editorial cu volumul de versuri Antifilosofia (1998). A colaborat la publicaţiile Tribuna, România literară, Steaua, Caiete silvane, Apostrof ș.a. Din 2013 este președintele filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România, al cărei membru este din 2000. I-au fost publicate numeroase volume de versuri, studii de critică și istorie literară, precum și romane. Pentru Cimitirul eroilor, a primit Premiul „Cartea Anului” la Colocviul Romanului Românesc, Alba-Iulia (2018). Romanul Limbile vântului a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2018. Romanul Cimitirul eroilor, tradus în franceză de Raymond Clarinard și Iulia Badea-Guéritée și publicat la Les Éditions Bleu et Jaune din Paris, a fost nominalizat la premiul Salon du livre de Chaumont.