Ultimele zile ale aristocrației ruse

Discount 42,84 lei Preţ standard 65,90 lei
Numai 1926 ramase
SKU
BOK.0572

Ultimele zile ale aristocrației ruse este o carte de istorie extraordinar de importantă, dar și o poveste emoționantă despre oameni, despre măreția și dispariția nobilimii ruse și despre supraviețuirea individuală a unora dintre membrii săi

„Când bolșevicii au ajuns la putere, în 1917, noul regim a început să îi transforme pe aristocrați în pauperi, exilați sau de-a dreptul în leșuri. [...]

Douglas Smith, un fost diplomat american și o autoritate în istoria sovietică, autorul câtorva cărți fundamentale, [...] adoptă o perspectivă inedită atunci când optează să scrie istoria revoluției, concentrându-se asupra clasei dispărute: cine au fost membrii ei? Cum a fost viața lor înainte de revoluție? Ce li s-a întâmplat mai apoi?

Cercetarea lui Smith este remarcabil de minuțioasă [...]. Percheziții, arestări, concedieri, confiscări, exilări interne, întemnițări, torturi, execuții și chiar profanări de morminte – acestea și multe alte experiențe sumbre sunt descrise de Douglas Smith în stilul său absolut captivant. Autorul menționează evenimente istorice, dar intenția sa este de a demonstra cum acestea și-au pus amprenta asupra personajelor.

El zugrăvește cu o limpezime brutală adevărul exprimat și de Orwell în Ferma animalelor: o nouă aristocrație – una politică – se formează întotdeauna pentru a o înlocui pe cea dispărută și a beneficia de plăcerile traiului pe spinarea altora. Smith redă povești pilduitoare și amare despre politică și putere, dar și despre profunda suferință umană pe care acestea le generează, în mod inevitabil.” Kirkus Reviews

„Absolut palpitantă, excelent documentată și cu o distribuție formată atât din aristocrați ruși de-a dreptul flamboaianți, membri a două dintre cele mai mărețe și mai nobile dinastii, cât și din comisari sovietici brutali, Ultimele zile ale aristocrației ruse este o carte de istorie extraordinar de importantă, dar și o poveste emoționantă despre oameni, despre măreția și dispariția nobilimii ruse și despre supraviețuirea individuală a unora dintre membrii săi.” SIMON SEBAG MONTEFIORE

„Nemaipomenită și excelent istorisită!”  ROSEMARY SULLIVAN, The Wall Street Journal

„Captivantă... plină de evenimente și anecdote minuțios redate.” LIESL SCHILLINGER, The New York Times

Lucrare distinsă cu Pushkin House Russian Book Prize 2013, desemnată „cea mai bună carte a anului 2012” de Salon și „cea mai bună carte a săptămânii” de BBC Radio 4.

Informaţii suplimentare
Autor Douglas Smith
Traducător Anca Irina Ionescu
Data apariției Ianuarie 2020
Copertă Softcover
Nr. pagini 608
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-687-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Ultimele zile ale aristocrației ruse
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

SMITH, Douglas

      DOUGLAS SMITH este istoric și traducător, fost angajat al Departamentului de Stat al SUA și analist de politică rusă pentru Radio Free Europe/ Radio Liberty. Articolele sale au fost publicate în The New York Times și The Wall Street Journal.

      A apărut, în calitate de specialist, în documentare produse de BBC, National Geographic și Netflix.

      A primit numeroase premii și distincții. Dintre lucrările sale amintim: Working the Rough Stone: Freemasonry and Society in Eighteenth-Century Russia (1999), Love and Conquest: Personal Correspondence of Catherine the Great and Prince Grigory Potemkin (2004), The Pearl: A True Story of Forbidden Love in Catherine the Great’s Russia (2008)  Former People: The Final Days of the Russian Aristocracy (2012), Rasputin: Faith, Power, and the Twilight of the Romanovs (2016), The Russian Job: The Forgotten Story of How America Saved the Soviet Union from Ruin (2019).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: