O viață...Tudor Vișan-Miu în dialog cu Dinu Zamfirescu

Discount 41,18 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1981 ramase
SKU
BOK.0521

Tudor Vișan-Miu în dialog cu Dinu Zamfirescu

„Regele ne-a primit, am intrat într-o cameră unde ne-am aşezat toţi trei. Am făcut prezentările. Nu se prea lega discuţia. [...] Regele se uita la un magnetofon, adus de Mititelu... La un moment dat, cineva aduce cafea şi ceşti. Văzând că nu se prea lega nimic, intervin: «Eu aş bea o cafea». Mi-am luat, le-am turnat şi lor în ceaşcă şi, cumva, li s-au dezlegat limbile. Am început o discuţie pe baza întrebărilor pe care le formulasem în scris. Regele a acceptat să răspundă la toate întrebările. A doua zi dimineaţa urma să revenim, ca să înregistrăm convorbirea. Parcă eram într-un studio de radio, interviul a mers şnur. Interviul s-a difuzat la BBC în două părţi.”

Dinu Zamfirescu

Informaţii suplimentare
Autor Tudor Vişan-Miu
Dinu Zamfirescu
Imprint Corint Istorie cu Blazon
Data apariției Iunie 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 544
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-613-1
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:O viață...Tudor Vișan-Miu în dialog cu Dinu Zamfirescu
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

VIŞAN-MIU, Tudor

      Tudor Vișan-Miu (n. 1995), tânărul autor al cărții „La școală cu Regele Mihai. Povestea Clasei Palatine”, este, în prezent, student al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti şi absolvent al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti. Pasionat de istoria monarhiei din România şi de istoriile familiale, în timpul liceului a realizat biografiile colegilor de Clasă Palatină ai Regelui Mihai, Radion Chiaburu şi Lascăr Zamfirescu.

Din 2013 este membru asociat al Institutului Român de Genealogie şi Heraldică „Sever Zotta” din Iaşi.

ZAMFIRESCU, Dinu

       Dinu Zamfirescu (n. 26 iunie 1929) este membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi preşedintele Consiliului Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. În cursul exilului şi după revenirea în ţară, a publicat, ca autor sau coautor, următoarele lucrări: Aservirea – 6 martie 1945 (Ion Dumitru Verlag, München, 1983); „Basarabia şi Bucovina dintotdeauna româneşti”, în Schițe, studii și versuri (Nistru, Bruxelles, 1984); Tragedia României (Pro Historia, Bucureşti, 2004); Mişcarea legionară în ţară şi exil. Puncte de reper 1919-1980 (cronologie) (Pro Historia, Bucureşti, 2005); Şi noi am condamnat comunismul. Din exilul parizian (Paideia, Bucureşti, 2008), Cârtiţele Securităţii (Polirom, Iaşi, 2013), Afacerea Ariane – spionaj sovieto-român (Vremea, Bucureşti, 2017).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top