Sânge din sângele lui Dracula. Saga boierilor Florescu

Discount 14,50 lei Preţ standard 34,50 lei
SKU
BOK.0240

ISTORIA CU BLAZON ESTE ISTORIA ELITELOR AUTENTICE.

Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligenţă, bun-gust şi subtilitatea conversaţiei din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântaţi nu numai cu avere şi ranguri, ci şi cu patriotism, spirit de sacrificiu şi simţul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografii, evocări, literatură „cu ştaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria plină de farmec a vechilor elite româneşti sau de pe alte meleaguri.

Purtaţi de dorinţa de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon şi să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

În colecția Istorie cu blazon se adaugă un nou volum destinat adulților care vor să afle povestea uneia dintre cele mai vechi și importante familii boierești din România: Sânge din sângele lui Dracula. Saga boierilor Florescu de Radu R. Florescu și Matei Cazacu.

„Saga familiei Florescu începe de la legăturile feudale de sânge, străbate secolul al XV-lea, epoca lui Vlad Ţepeş, şi ajunge până la evenimentele catastrofale din secolul al XX-lea. Aducându-ne aproape figuri legendare ale lumii noastre, precum familia Kennedy, Bill Clinton sau Michael Jackson, narațiunea ne poartă cu 700 de ani în urmă, spre a ne oferi o epopee a istoriei româneşti, întinsă pe mai multe generaţii.

Povestea fiecărui secol este spusă de un membru al familiei Florescu, bărbat sau femeie, care a fost îndeajuns de binecuvântat de soartă pentru a se afla în postura de martor privilegiat al evenimentelor importante din epoca în care a trăit.”     John Florescu

Informaţii suplimentare
Autor Radu R.Florescu
Matei Cazacu
Traducător CARMEN ION
Imprint Corint Istorie cu Blazon
Data apariției Iulie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 480
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-032-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Sânge din sângele lui Dracula. Saga boierilor Florescu
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

FLORESCU, Radu R.

     RADU R. FLORESCU (1925-2014) a fost un istoric român, născut într-una dintre cele mai vechi familii boiereşti din Ţara Românească. Diplome de licenţă şi de master în filozofie, economie şi politologie obţinute la Oxford, în Marea Britanie. Doctor în istorie al Indiana University din SUA (1959), a predat timp de mai multe decenii la Boston College. S-a făcut cunoscut graţie cercetărilor dedicate lui Vlad Ţepeş, ca sursă de inspiraţie pentru personajul Dracula. Dintre cărţile sale, amintim: The Struggle Against Russia in the Romanian Principalities; In Search of Dracula (împreună cu Raymond T. McNally; tradusă în 15 limbi); In Search of Frankenstein; The Complete Dracula; Dracula, Prince of Many Faces. A fost un constant susţinător al României, fiind iniţiatorul mai multor organisme academice şi filantropice dedicate ajutorării ţării sale natale.

Matei Cazacu (n. 1946) a urmat cursurile Facultății de Istorie a Universității din București. Absolvent al École Nationale des Chartes (Paris), a fost elev diplomat al École Pratique des Hautes Études, IVe Section (Paris), cercetător la Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) și conferențiar la Universitatea Paris IV (Sorbonne Nouvelle) și Institut National des Langues et Civilisations Orientales (INALCO). Doctor în istorie și civilizație bizantină și postbizantină la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne și doctor abilitat în istorie modernă și contemporană la Universitatea Paris X (Nanterre). Președinte al Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek din Freiburg im Breisgau. Autor a 25 de cărți și circa 100 de studii publicate în reviste de specialitate. Premiul Thiers și Medalia de argint a Academiei Franceze pentru volumul Dracula (2004). Colaborator la Radio Europa Liberă și BBC, membru în Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului în România.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top