Aristocrația

Discount 14,24 lei Preţ standard 21,90 lei
Numai 1937 ramase
SKU
BOK.0388

Scurtă istorie de la origini până în prezent


William Doyle vorbește, în acest captivant eseu, despre apariția în Antichitate a ideii de aristocrație, despre evoluția ei în epoca medievală și despre descompunerea acestei clase sociale în ultimele două veacuri. Miturile pe care aristocrații au căutat întotdeauna să le cultive sunt contestate cu argumente solide, dezvăluindu-se în același timp adevăratele surse ale durabilei lor puteri. Concepția și comportamentul acestora au exercitat asupra societății o influență remarcabilă, care, uneori, a îmbrăcat forme surprinzătoare. Dar poate cea mai surprinzătoare a fost dispariția, pe durata ultimelor două sute de ani, a secularei hegemonii nobiliare. Autorul acestei scurte istorii încearcă să explice de ce s-a întâmplat acest lucru și mai ales ce anume a supraviețuit din aristocrație până în zilele noastre.

Informaţii suplimentare
Autor William Doyle
Traducător Lidia Gradinaru
Data apariției Februarie 2018
Copertă Flexicover
Nr. pagini 144
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-314-7
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Aristocrația
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

DOYLE, William

       WILLIAM DOYLE s-a născut în 1942 în Anglia. A scris despre istoria Franței și a Europei dintre secolele al XVII-lea și al XIX-lea. S-a impus în atenția publicului și a specialiștilor datorită volumului Oxford History of the French Revolution, apărut în 1989. Predă istoria la Universitatea Bristol în calitate de professor emerit, fiind în același timp membru al Academiei Britanice și membru în consiliul Societății pentru Studiul Istoriei Franceze. Dintre celelalte lucrări publicate amintim: The Old European Order 1660-1800 (1978), Origins of the French Revolution (1980, ediția a III-a, 1992), The Ancien Regime (1986), Venality: the Sale of Offices in Eighteenth-Century France (1996), The French Revolution: A Very Short Introduction (2001), Aristocracy and Its Enemies in the Age of Revolution (2009).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top