Dulce-amar. Povestea unui refugiat din Cernăuți

Discount 6,50 lei Preţ standard 27,50 lei
Numai 1870 ramase
SKU
BOK.0307

Cartea lui Sergiu Flondor, publicată în Colecția Istorie cu blazon, ne prilejuiește întâlnirea cu amintirile unui descendent al acestei ilustre familii boierești moldovenești, care a primit titluri de noblețe în Imperiul Habsburgic. 

Dulce-amar. Povestea unui refugiat din Cernăuți, apărută în Colecția Istorie cu blazon, așa cum o sugerează de altfel și titlul, împletește amintirile dulci ale unei copilării fermecătoare, petrecute într-o lume care își respecta ritmul și rânduielile, cu amarul celor două refugii, al părăsirii definitive a locurilor natale și al anilor grei de comunism.

 Oricine a studiat istoria românilor în școală s-a intersectat, la lecțiile despre Marea Unire de după Primul Război Mondial, cu numele de Flondor. Una dintre cele mai importante personalități care au contribuit la unirea Bucovinei cu România a fost Iancu cavaler de Flondor. Dar familia militantului unionist nu era una proaspăt intrată pe scena istoriei. De sute de ani, neamul boieresc Albotă-Flondor-Ciudin fusese unul dintre cele mai importante din Bucovina, cu o prezență consistentă în viața politică și socială a Moldovei și, ulterior, a imperiilor austriac și rus, care au înglobat părți din principatul român.

Cartea lui Sergiu Flondor, publicată în Colecția Istorie cu blazon, ne prilejuiește întâlnirea cu amintirile unui descendent al acestei ilustre familii boierești moldovenești, care a primit titluri de noblețe în Imperiul Habsburgic. 

Informaţii suplimentare
Autor Sergiu Flondor
Data apariției Martie 2017
Copertă Flexicover
Nr. pagini 192
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-089-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Dulce-amar. Povestea unui refugiat din Cernăuți
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

FLONDOR, Sergiu

SERGIU FLONDOR, urmaș al unei vechi familii boierești, s-a născut la Cernăuți, la 1 august 1930. De două ori (în 1940, apoi definitiv în 1944) a fost nevoit să se refugieze din locurile natale. A absolvit cursurile Academiei de Studii Economice din București în 1967. În perioada 1991-1998 a fost director economic la „Apele Române”, Direcția Teritorială a Apelor din Timișoara. Printre membrii de seamă ai familiei Flondor, una dintre cele mai însemnate din Moldova, se numără Iancu cavaler de Flondor (1865-1924), unul dintre principalii făuritori ai unirii Bucovinei cu România, în 1918.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top