Dulce-amar. Povestea unui refugiat din Cernăuți

Discount 6,50 lei Preţ standard 27,50 lei
Numai 1930 ramase
SKU
BOK.0307

Cartea lui Sergiu Flondor, publicată în Colecția Istorie cu blazon, ne prilejuiește întâlnirea cu amintirile unui descendent al acestei ilustre familii boierești moldovenești, care a primit titluri de noblețe în Imperiul Habsburgic. 

Dulce-amar. Povestea unui refugiat din Cernăuți, apărută în Colecția Istorie cu blazon, așa cum o sugerează de altfel și titlul, împletește amintirile dulci ale unei copilării fermecătoare, petrecute într-o lume care își respecta ritmul și rânduielile, cu amarul celor două refugii, al părăsirii definitive a locurilor natale și al anilor grei de comunism.

 Oricine a studiat istoria românilor în școală s-a intersectat, la lecțiile despre Marea Unire de după Primul Război Mondial, cu numele de Flondor. Una dintre cele mai importante personalități care au contribuit la unirea Bucovinei cu România a fost Iancu cavaler de Flondor. Dar familia militantului unionist nu era una proaspăt intrată pe scena istoriei. De sute de ani, neamul boieresc Albotă-Flondor-Ciudin fusese unul dintre cele mai importante din Bucovina, cu o prezență consistentă în viața politică și socială a Moldovei și, ulterior, a imperiilor austriac și rus, care au înglobat părți din principatul român.

Cartea lui Sergiu Flondor, publicată în Colecția Istorie cu blazon, ne prilejuiește întâlnirea cu amintirile unui descendent al acestei ilustre familii boierești moldovenești, care a primit titluri de noblețe în Imperiul Habsburgic. 

Informaţii suplimentare
Autor Sergiu Flondor
Data apariției Martie 2017
Copertă Flexicover
Nr. pagini 192
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-089-4
new_isbn 9786067930894
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Dulce-amar. Povestea unui refugiat din Cernăuți
Rating-ul tău

FLONDOR, Sergiu

SERGIU FLONDOR, urmaș al unei vechi familii boierești, s-a născut la Cernăuți, la 1 august 1930. De două ori (în 1940, apoi definitiv în 1944) a fost nevoit să se refugieze din locurile natale. A absolvit cursurile Academiei de Studii Economice din București în 1967. În perioada 1991-1998 a fost director economic la „Apele Române”, Direcția Teritorială a Apelor din Timișoara. Printre membrii de seamă ai familiei Flondor, una dintre cele mai însemnate din Moldova, se numără Iancu cavaler de Flondor (1865-1924), unul dintre principalii făuritori ai unirii Bucovinei cu România, în 1918.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top