Extraordinarele culori ale lui Auden Dare

Discount 29,70 lei Preţ standard 49,50 lei
Numai 1997 ramase
SKU
JUN.1309

O frumoasă poveste despre prietenie și maturizare, plină de aventuri, foarte potrivită la vârsta gimnaziului!

Auden Dare, un băiat de unsprezece ani, nu distinge culorile. El vede toate lucrurile din jur în alb şi negru şi-n câte o nuanţă de cenuşiu spălăcit. Așa s-a născut, cu acromatopsie. În plus, lumea în care trăiește el este una în care apa este o resursă foarte limitată, din care oamenilor le este alocată o cantitate mică săptămânal și pentru care se poartă războaie. 

Tatăl lui Auden este și el plecat la război. Când unchiul său, Johan Bloom, un strălucit om de știință, moare subit, băiatul și mama lui se mută în casa moștenită de la acesta. Ajuns într-un oraș nou și la o școală nouă, Auden se împrietenește cu Vivi Rookmini, o fată care debordează de istețime.

În scrisorile pe care Jonah Bloom li le lăsase, copiii găsesc indicii care îi conduc la o descoperire extraordinară: Paragon, un robot ascuns sub șopronul din grădină. Amuzant, bine educat și mai uman decât ne-am putea închipui, Paragon nu este ce pare a fi. Proiectat cu un scop anume, la cerearea armatei, face ce vrea el (sau ce a vrut creatorul său, Jonah Bloom): recită versuri și îl ajută pe Auden să deslușească mai multe mistere, într-un neîntrerup șir de aventuri.

Scris în buna tradiție a romanelor postapocaliptice englezești, Extraordinarele culori ale lui Auden Dare combină, cu umor, suspansul, temele science-fiction și un emoționant mesaj despre prietenie și despre familie.

„Auden Dare s-a născut cu acromatopsie―nu poate vedea culorile. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, trăiește și într-o lume în care apa este o resursă rară. În vreme ce tatăl său e plecat la război, unul purtat pentru apă, el și mama lui se mută în casa defunctului unchi Jonah... Fiți pregătiți pentru ceva lacrimi… pe măsură ce Auden învață pe propria piele ce înseamnă cu adevărat sacrificiul pentru binele suprem.” Booklist magazine

„Extraordinarele culori ale lui Auden Dare este o carte pe care o recomandăm din toată inima. Dacă cineva își va dezvălui adevăratele culori, dezvăluie și ce are cu adevărat în suflet. Adevăratele culori ale lui Auden Dare alcătuiesc un spectru din care fac parte încrederea crescută în sine, compasiunea, căldura sufletească și adevărul – care sunt de fapt, esența umanității – , și tocmai de aceea cartea este extraordinară.” The Times Educational Supplement

„Extraordinarele culori ale lui Auden Dare este un roman neconvențional, original, amuzant și emoționant.” The Bookbag

Informaţii suplimentare
Autor Zillah Bethell
Traducător Mihnea Gafița
Imprint Corint Junior
Colecție Aventură și mister
Copertă Softcover
Nr. pagini 400
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-770-1
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Extraordinarele culori ale lui Auden Dare
Rating-ul tău

BETHELL, Zillah

     Zillah Bethell s-a născut în Papua Noua Guinee, într-o leprozerie (dar nu a luat teribila boală!).

Și-a petrecut copilăria jucându-se desculță în junglă și nu a avut o pereche de încălțări până la opt ani, când a venit în Marea Britanie.

A studiat la Oxford, iar acum locuiește în Țara Galilor, alături de familia ei.

A scris trei romane pentru adulți și trei romane pentru copii: A Whisper of Horses, The Extraordinary Colours Of Auden Dare și, ultimul, apărut în 2020, The Shark Caller.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: