Accidentul

Discount 17,88 lei Preţ standard 27,50 lei
Numai 384 ramase
SKU
BOK.0209

"Accidentul  este cel mai bun și cel mai bine compus roman al lui Mihail Sebastian." Paul Cernat

Editura Corint adaugă o nouă capodoperă colecției sale Clasici ai literaturii române: Accidentul de Mihail Sebastian.

Creată special pentru pasionații de ficțiune cu tradiție, colecția Corint Clasici ai literaturii române cuprinde volume într-o reeditare de excepție, îmbogățite cu prefețe care oferă noi unghiuri de interpretare.  

„Dacă Ionel Teodoreanu rămâne, în literatura română, romancierul prin excelență al vacanțelor de vară, Mihail Sebastian devine – prin Accidentul – un romancier al vacanțelor montane, hibernale, și poet unic al schiatului.[...] Coincidență biografică: Jurnalul intim se încheie, pe 31 decembrie 1944, cu consemnarea unei ultime vacanțe la Predeal și Diham [...]. Semn de rău augur: fără zăpadă pentru schi...

[...] Mai matur și mai substanțial decât Orașul cu salcâmi, mai omogen decât De două mii de ani (roman identitar unde autenticitatea experienței consemnate în primele zeci de pagini se diluează pe parcurs), Accidentul este cel mai bun și cel mai bine compus roman al lui Mihail Sebastian. Un roman al vacanței și schiului, dar și unul care creează, cu un farmec nealterat de timp, o mitologie a intimității ca aventură.”

Paul Cernat

Informaţii suplimentare
Autor Mihail Sebastian
Data apariției Martie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 256
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-872-369-3
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Accidentul
Rating-ul tău

SEBASTIAN, Mihail

     MIHAIL SEBASTIAN (Iosif Mendel Hechter) s-a născut la 18 octombrie 1907. În 1927 se stabilește în București, unde colaborează cu diverse publicații: Cuvântul lui Nae Ionescu, Universul literar, Tiparnița literară, Cuvântul, România literară, Azi etc. În 1929 își ia licența în drept la Universitatea din București, iar între 1930-1931 își pregătește doctoratul în drept la Paris, pe care nu-l va definitiva însă. Debutează în 1932, cu volumul Fragmente dintr-un carnet găsit. În 1933 publică Femei, iar în 1934 romanul De două mii de ani..., care va stârni un imens scandal în epocă, autorul ajungând să fie acuzat de reprezentanții tuturor orientărilor politice. Pentru a se explica, publică în 1935 Cum am devenit huligan, o adevărată istorie a receptării romanului său. În același an îi apare și romanul Orașul cu salcâmi. În 1938 are loc premiera primei sale piese de teatru, Jocul de-a vacanța, care se va bucura de un uriaș succes. În 1939 publică eseul Corespondența lui Marcel Proust, iar anul următor, romanul Accidentul. Din cauza legislației antisemite din epocă, i se interzice să mai publice, i se retrage licența de avocat pledant, iar piesa lui este interzisă. Mihail Sebastian ajunge să se întrețină predând literatura la o școală confesională pentru copiii evrei. În 1943 scrie piesa Steaua fără nume, care va avea premiera anul următor, fiind semnată cu pseudonimul Victor Mincu, deoarece autorul nu-și recâștigase încă dreptul de semnătură. În 1945 scrie piesele Ultima oră și Insula (terminată de prietenul său, Mircea Ștefănescu).
Se stinge din viață la 29 mai 1945, în urma unui accident.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top