Vântul prin sălcii

24,90 lei
Numai 1951 ramase
SKU
EDU.377

Este o carte care vorbește celor mici și mari, deopotrivă, despre prietenie și loialitate, dar și despre bucuria simplă a unei vieți liniștite care se desfășoară în ritmul naturii.

Vântul prin sălcii (The wind in the willows) a cunoscut o notorietate instantanee, fiind publicat în douăzeci și cinci de ediții în numai două decenii de la apariție. Însă, în ciuda succesului cărții, Kenneth Grahame nu a încercat niciodată să scrie o continuare a acesteia.

Romanul ne introduce în lumea magică a copilăriei autorului, în care timidul, dar aventurierul Sobol, istețul, curajosul și boemul poet Șoarece-de-apă, ursuzul, devotatul și respectatul Bursuc, împreună cu nesăbuitul și înfumuratul Broscoi vor descoperi atât aventura, cât și savoarea unei vieți trăite în deplină armonie cu natura. Cartea are la bază poveștile pe care Kenneth Grahame i le spunea fiului său, iar personajele principale sunt inspirate de apropiați ai autorului. De exemplu, firea capricioasă și încăpățânată a fiului său   l-a inspirat în crearea lăudărosului Broscoi, iar prietenosul Sobol a fost inspirat chiar de scriitorul și bunul său prieten Sir Arthur Quiller-Couch.

Este o carte care vorbește celor mici și mari, deopotrivă, despre prietenie și loialitate, dar și despre bucuria simplă a unei vieți liniștite care se desfășoară în ritmul naturii.

Informaţii suplimentare
Autor Kenneth Grahame
Traducător Lucian Popa
Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției decembrie 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 224
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-692-6
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Vântul prin sălcii
Rating-ul tău

GRAHAME, Kenneth

     Kenneth Grahame (1859-1932) s-a impus în peisajul literar britanic prin povestirile sale pentru copii, publicate în trei volume: Pagan Papers, în 1893, The Golden Age, în 1895, urmate de Dream Days, în 1898. În 1908 publică unicul său roman, The wind in the willows, care este considerat și în zilele noastre unul dintre romanele clasice ale literaturii pentru copii.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: