Mașina timpului

Autor:

H.G. Wells

27,50 lei
Numai 1960 ramase
SKU
EDU.359

Mașina Timpului, primul roman al lui H.G. Wells, a fost publicat în 1895 și a cunoscut numeroase adaptări pentru cinematograf și televiziune. 

Mașina Timpului, primul roman al lui H.G. Wells, a fost publicat în 1895 și a cunoscut numeroase adaptări pentru cinematograf și televiziune. Protagonistul cărţii este un Călător în Timp care creează Mașina Timpului, și care se încumetă să o și folosească.

Astfel, ajunge în anul 802701, descoperind omenirea involuată și dramatic divizată. Există o Lume de Sus, care trăiește un bine înșelător, și o Lume Subterană, care vieţuiește pe seama creaturilor terestre.

Eloii, fiinţele pământene, și-au pierdut vigoarea și identitatea. Seamănă atât de mult între ei, încât până și diferenţele de gen sunt estompate. Vieţuiesc laolaltă, într-o tihnă suspectă. Sunt limitaţi din punct de vedere intelectual. Par inofensivi și fericiţi, dar, în tot acest timp, Morlocii subterani îi pândesc.

Călătorul rămâne prizonier o vreme în această lume. Partea luminoasă a experienţei sale de aici este prietenia cu Weena, o tânără din Lumea de Sus.

Informaţii suplimentare
Autor H.G. Wells
Traducător Sorin Șerb
Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției August 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 126
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-632-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Mașina timpului
Rating-ul tău

WELLS, H.G.

      H.G. Wells este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori britanici, ale cărui romane SF fac încă deliciul publicului, fiind adaptate, ecranizate, imitate și chiar parodiate. El a fost însă, înainte de a deveni unul dintre părinții literaturii de anticipație, un foarte serios biolog și unul dintre cei mai iconoclaști și progresiști gânditori ai tuturor timpurilor. Wells a îndrăznit să viseze o lume în care toate ființele umane se bucură de garantarea drepturilor și libertăților fundamentale, dar și una în care oamenii au îmblânzit puterea atomului, au creat o enciclopedie universală care poate fi consultată de oricine, oriunde și oricând, beneficiază de televiziune și se confruntă cu problemele create de arme de neimaginat până la el (tancuri, bombardiere sau tunuri cu raze laser). Din vasta sa operă vom menționa doar câteva romane – Mașina timpului (1895), Insula Doctorului Moreau (1896), Omul invizibil (1897), Războiul lumilor (1898), Primii oameni pe Lună (1901), Noul Machiavelli (1911), Lumea eliberată (1914), Oameni asemenea zeilor (1923) −, precum și câteva dintre cele mai influente lucrări de non-ficțiune ale sale: Anticipări ale efectelor progresului științific și mecanic asupra vieții și gândirii umane (1901), Calea către o Ligă a Națiunilor (1919), Compendiu de istorie (1920), Creierul mondial (1938), Drepturile omului (1940), Perspectivele lui Homo Sapiens (1942).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: