Gargantua & Pantagruel

32,90 lei
Numai 1975 ramase
SKU
EDU.376

Tălmăcite și repovestite pentru copii de

Ileana și Romulus Vulpescu

„François Rabelais s-a născut în jurul anului 1494, în ținutul Turena, din Franța centrală, la Deviniera, o fermă de lânga Chinon, a tatălui său, avocatul Antoine Rabelais.

Omul ăsta simplu, voios și deschis, care se-apropia de patruzeci de ani, era la data aceea o personalitate cunoscută printre savanții și printre literații umaniști din Europa. Se numea François Rabelais, și istoria literaturii universale avea să-i ofere locul cuvenit unuia dintre cele mai strălucitoare condeie scriitoricești ale lumii.

La urma urmei, Gargantua & Pantagruel e, într-o anume măsură, un fel de autobiografie nemărturisită, autobiografie în care amintiri din copilărie și din tinerețe sunt transfigurate, în alt fel decât la Creangă, și strecurate dibaci, sub pretextul fantasticului și-al fabulosului.

Gargantua & Pantagruel este în primul rând produsul unei fantezii nesecate, uriașă ca eroii pe care-i inventează și pe care-i utilizează, o fantezie exprimându-se-ntr-o limbă de-o bogăție fabuloasă, croită pe măsura personajelor și a faptelor relatate.” Romulus Vulpescu

Informaţii suplimentare
Autor François Rabelais
Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției Noiembrie 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 368
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-677-3
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Gargantua & Pantagruel
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: