Naziștii și drogurile. Senzații tari în al Treilea Reich

Autor:

Norman Ohler

Discount 32,94 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1920 ramase
SKU
BOK.0615

Carte publicată în 30 de țări

Naziștii propovăduiau puritatea fizică și morală, dar, așa cum dezvăluie Norman Ohler în lucrarea sa riguros documentată, cel de-al Treilea Reich era suprasaturat de droguri. Înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial, Germania era o mare putere în domeniul farmaceutic, iar companii precum Merck, Bayer sau Temmler purificau sau produceau și vindeau în cantități industriale cocaină, opioide și, mai presus de toate, metamfetamina. Acest din urmă drog ajunsese să fie consumat de toată lumea, de la muncitori și gospodine până la medici și militari. De fapt, soldații primeau în mod regulat rații de metamfetamină, căci substanța psihotropă le sporea energia și capacitatea de concentrare, le alunga spaimele și îi făcea să se simtă invincibili, autorul susținând că, fără ea, Blitzkrieg-ul nu ar fi avut succes. Și, cu toate că narcoticele singure nu pot fi o explicație suficientă pentru teoriile rasiale toxice ale naziștilor sau pentru deslușirea tuturor evenimentelor războiului, incredibila cercetare a lui Ohler demonstrează că, fără a lua în considerare consumul de droguri, nu vom înțelege niciodată pe deplin istoria celui de-al Treilea Reich.

„Punctele forte ale scrierii lui Ohler nu sunt doar vastă colecție de documente rare pe care le scoate la iveală sau imaginile de arhivă cu care își însoțește textul, ci și modul magistral în care își descrie personajele, […] el surprinzând toate nuanțele pateticei dependențe a lui Hitler de doctorul său, precum și intimitatea bizară care le-a caracterizat relația… Naziștii și drogurile este o carte cu adevărat stupefiantă.” THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

„Foarte bună și extrem de interesantă – un studiu academic important, incredibil de bine documentat…” Sir Ian Kershaw

Pornind de la Naziștii și drogurile, regizorul CHRISTIAN HULEU a realizat documentarul în două părți Nazi Junkies (2019), care poate fi vizionat pe Amazon Prime Video.

Informaţii suplimentare
Autor Norman Ohler
Traducător Irina Cristescu
Data apariției Iunie 2020
Copertă Softcover
Nr. pagini 384
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-772-5
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Naziștii și drogurile. Senzații tari în al Treilea Reich
Rating-ul tău

Norman Ohler (n. 1970) este un jurnalist, scenarist și scriitor german care  a colaborat cu cele mai importante publicații germane. A scris, împreună cu Wim Wenders, scenariul filmului Palermo Shooting (2008). Dintre romanele sale amintim: Die Quotenmaschine (1998), Mitte (2001), Ponte City (2003) și Die Gleichung des Lebens (2017). Prima sa lucrare de istorie, Der totale Rausch: Drogen im Dritten Reich (2015) (pe care Editura Corint o propune cititorilor săi cu titlul Naziștii și drogurile. Senzații tari în Al Treilea Reich) este un bestseller internațional, fiind publicată în 30 de țări, iar cea de-a doua, Harro & Libertas. Eine Geschichte von Liebe unde Widerstand (2019) a fost deja tradusă în limba engleză.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: