Irlandezul. Asasinul mafiei

Discount 29,70 lei Preţ standard 49,50 lei
Numai 1948 ramase
SKU
BOK.0548

Acum un film NETFLIX

Frank Sheeran, zis „Irlandezul”, a învațat să ucidă în armata americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, participând la invazia Italiei și la eliberarea acesteia de trupele germane. Întors acasă, trăiește din învârteli și din rezolvarea treburilor murdare ale altora, lucrând pentru unul dintre cei mai mari mafioți ai vremii, Russell Bufalino. În cele din urmă, ajunge să joace un rol atât de important în gruparea condusă de acesta, încât procurorul general al SUA din perioada respectivă, Rudy Giuliani, îl pune pe o lista de 26 de personalități ale mafiei.

Când Bufalino îi ordonă lui Sheeran să-l omoare pe Hoffa, Irlandezul se achită de misiune știind că, dacă ar refuza, ar fi ucis el însuși.

Ajuns la bătrânețe, Sheeran îi mărturisește lui Charles Brandt că a executat pentru mafie peste 25 de asasinate. Povestea lui, înregistrată de Brandt, a stat ulterior la baza scrierii acestui volum care se citește pe nerăsuflate.

„Este cea mai bună carte despre mafie pe care am citit-o pâna acum și, credeți-mă, le-am citit pe toate. Este foarte autentică.” Steven Van Zandt, actor, interpretul personajului Silvio Dante în serialul Clanul Soprano

„Sursa mea din familia Bufalino a citit aceasta carte. Toți cei care lucrează pentru Bufalino au citit-o. Individul ăsta de modă veche mi-a spus că a fost șocat. Nu i-a venit să creadă că Sheeran i-a spus toate astea lui Brandt. Totul e cât se poate de adevărat.” Joseph Coffey, detectiv în cadrul departamentului de crimă organizată al Poliției New York

Informaţii suplimentare
Autor Charles Brandt
Traducător Claudia Roxana Olteanu
Data apariției Octombrie 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 490
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-673-5
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Irlandezul. Asasinul mafiei
Rating-ul tău

BRANDT, Charles

     CHARLES BRANDT s-a născut și a crescut în New York. A fost procuror specializat în omucideri și prim-adjunct al procurorului general al statului Delaware. Liber-profesionist din 1976, a îndeplinit funcțiile de președinte al Asociației Avocaților Pledanți din Delaware și al filialei Delaware a Baroului American. A fost ales de colegii de breaslă „unul dintre cei mai buni avocați din SUA” și „unul dintre cei mai buni avocați din Delaware”. Este autorul romanelor The Right to Remain Silent (1988), apreciat de președintele de atunci al SUA, Ronald Reagan. A mai scris, împreună cu Joe Pistone, fost agent acoperit al FBI, cartea Donnie Brasco: Unfinished Business (2007) și, împreună cu Lin DeVecchio, fost agent special al FBI responsabil cu punerea sub acuzare a capilor mafiei americane, cartea We’re Going to Win This Thing: The Shocking Frame-Up of a Mafia Crime Buster (2012).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: