Bani murdari. Cum fac afaceri cartelurile de droguri

Discount 32,18 lei Preţ standard 49,50 lei
Numai 297 ramase
SKU
BOK.0593

Una dintre cele mai bune 50 de cărți ale anului 2016,

conform Amazon.com.

Toate strategiile și tacticile folosite de cartelurile de droguri cu scopul de a supraviețui și de a prospera pe o piață ilegală cu o cifră anuală a afacerilor de 300 de miliarde de dolari sunt, de fapt, creația unor mari corporații precum McDonald’s, Coca-Cola și Walmart. Indiferent că este vorba despre cercetare-dezvoltare, comerț electronic, resurse umane, delocalizare, concurență, relații publice sau schimbări în legislație, baronii drogurilor se lovesc de aceleași probleme ca o companie de talia lui Apple sau Ryanair. Prin urmare, când ei încep să gândească asemenea conducătorilor unor corporații, comportamentul lor nu poate fi înțeles decât cu ajutorul teoriei economice.

De la închisorile din El Salvador până la cele din Republica Dominicană, de la laboratoarele din Noua Zeelandă până la cele columbiene, de la palatul prezidențial din Mexic până la cel din Guatemala și de la piața europeană până la cea din SUA, autorul acestei lucrări face o adevărată radiografie a traficului mondial de stupefiante. În același timp însă, el propune un plan de combatere a acestui flagel cu care statele lumii se luptă zadarnic de zeci de ani.

„Cartea [lui Wainwright] este curajoasă din mai multe puncte de vedere… [El] sfidează pe toată lumea – pe dealeri, pe baronii drogurilor și pe observatori. O operă îndrăzneață a jurnalismului de investigație și o pledoarie bine argumentată în favoarea adoptării unor politici mai eficiente împotriva traficului de droguri.” Kirkus Reviews

„O lucrare antrenantă, captivantă, bazată atât pe informații culese direct de la sursă, cât și pe rezultatele unor studii științifice...” The Wall Street Journal

Informaţii suplimentare
Autor Tom Wainwright
Traducător Sorin Șerb
Imprint Corint Istorie Autori Români
Data apariției Martie 2020
Copertă Softcover
Nr. pagini 336
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-731-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Bani murdari. Cum fac afaceri cartelurile de droguri
Rating-ul tău

WAINWRIGHT, Tom

      TOM WAINWRIGHT (n. 1982) este redactor pentru Marea Britanie la publicația The Economist. Între 2010 și 2013, a fost corespondentul acesteia în Ciudad de México, scriind articole despre Mexic, America Centrală și Caraibe. Din 2013 până în 2015, s-a ocupat de pagina principală a site-ului publicației. Înainte de a lucra ca jurnalist, a studiat filosofia, politica și economia la Universitatea Oxford. Lucrarea sa, intitulată Narconomics: How To Run A Drug Cartel (2016), a fost con­siderată de Amazon una dintre cele mai bune 50 de cărți ale anului.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: