Zăpada însângerată

Discount 26,34 lei Preţ standard 43,90 lei
Numai 1908 ramase
SKU
BOK.0539

Memoriile unui soldat german de pe Frontul de Est

 

Carte premiată de postul

Westdeutscher Rundfunk (WDR) din KÖLN

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în armata germană, soldaților le era cu desăvârșire interzis să țină un jurnal personal. Însă Günter K. Koschorrek, un tânăr mitralior proaspăt recrutat în 1942, a nesocotit ordinul ofițerilor săi superiori și a consemnat, pe orice bucățică de hârtie avută la îndemână, impresiile sale despre luptele la care lua parte. Păstrate în căptușeala hainei lui, notițele au ajuns la mama autorului și, timp de aproape cinci decenii, au rămas pierdute, până când au fost descoperite de fiica lui, stabilită între timp în Statele Unite ale Americii. Pe baza lor, fostul soldat specializat în mânuirea mitralierei, devenit director de vânzări, a scris acest jurnal tulburător, convins că era datoria lui față de camarazii căzuți pe front. Zăpada însângerată oferă o perspectivă unică asupra vieții cotidiene din tranșee, cu detalii incredibile din diferite zone de conflict: Rusia, România, Italia și Polonia.

„Pe autorul cărții nu îl preocupa chestiunile geopolitice sau cele de ordin tactic. Mai degrabă, el relatează situațiile dificile cu care se confruntau soldații germani pe front. Mulți dintre camarazii lui Günter Koschorrek au fost striviți sub șenilele tancurilor sovietice sau au fost aruncați în aer de obuzele inamicului. Deoarece reușește să descrie foarte bine ororile războiului, volumul este recomandat atât publicului larg, cât și istoricilor militari.” Library Journal

Informaţii suplimentare
Autor Günter K. Koschorrek
Traducător Anca Irina Ionescu
Data apariției Septembrie 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 350
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-643-8
new_isbn 9786067936438
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Zăpada însângerată
Rating-ul tău

KOSCHORREK, Günter

Günter K. Koschorrek (n. 1923) a urmat cursurile unei școli comerciale. În 1942, a fost recrutat în armata germană, fiind instruit la Insterburg, în Prusia Orientală, și trimis apoi pe Frontul de Est, în Divizia 24 Panzergrenadier. Alături de camarazii săi, a luptat la Stalingrad, dar și în Italia, România și Polonia. La aproape cinci decenii după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, Koschorrek și-a recuperat notițele zilnice de pe front, pe baza cărora a scris Vergiss die Zeit der Dornen nicht (Zăpada însângerată). După 1945, a lucrat în vânzări, iar în prezent este pensionar. Lucrarea sa apărută în 1996, referitoare la experiența războiului, a fost premiată de postul de radio și televiziune Westdeutscher Rundfunk (WDR) din Köln.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: