Țările Arabe din Golful Persic

Discount 39,33 lei Preţ standard 60,50 lei
Numai 1927 ramase
SKU
BOK.0587

De la regate ale deșertului la puteri globale

O analiză percutantă a statelor din Golf, a sporirii puterii acestora la nivel mondial în ultima jumătate de secol și a provocărilor cu care se confruntă acum.

Cândva regate pașnice conduse de șeici, țările din Golf – Arabia Saudită, Oman, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Bahrain și Kuwait – exercită în prezent o influență fără precedent asupra economiei internaționale, datorită resurselor lor aproape inimaginabile de petrol și gaze. În această carte, Rory Miller, expert în politică din Golf, analizează reușitele acestor țări începând cu criza petrolieră din 1973. El cercetează și modul în care liderii arabi au făcut față multor altor crize și continuă să înfrunte provocările externe și interne.

„Cartea lui Rory Miller ne oferă o perspectivă atotcuprinzătoare asupra ascensiunii fără precedent a țărilor din Golf în economia și politica mondială. Cu ajutorul ei, savanții, specialiștii, dar și publicul larg pot reconstitui cu ușurință evoluția acestor state de la stadiul unor regate deșertice, cândva neglijate, la cel de puteri cu rol esențial la nivel global.” Abdullah Baabood, director al Programului de Studii privind Golful din cadrul Universității din Qatar

„Rory Miller reușește să surprindă o imagine de ansamblu asupra țărilor din Golf, abordând subiecte precum resursele petroliere, leadership-ul și geopolitica. Prezentarea amplă și ancorată în actualitate dezvăluie modul în care fiecare țara și-a urmat propriul tipar de modernitate, Securitate statală și stabilitate socială.”Dr. Kun-Chin Lin, director al Centrului pentru Puteri Emergente din cadrul Universității Cambridge

Informaţii suplimentare
Autor Rory Miller
Traducător Lucian Popa
Data apariției Martie 2020
Copertă Softcover
Nr. pagini 522
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-734-3
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Țările Arabe din Golful Persic
Rating-ul tău

MILLER, Rory

       RORY MILLER este scriitor și profesor de studii guvernamentale la Edmund A. Walsh School of Foreign Service din cadrul Georgetown University din Qatar. Oferă consultanţă unor variate organizaţii private şi guvernamentale în chestiuni care privesc securitatea şi dezvoltarea socioeconomică a ţărilor din Golf.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: