Călătoriile Doctorului Dolittle

Discount 23,10 lei Preţ standard 38,50 lei
Numai 1940 ramase
SKU
JUN.1274

Prima traducere a cărții în limba română

Acum într-o ecranizare de excepție cu actorul Robert Downey Jr.

Doctorul Dolittle a fost dintotdeauna un personaj foarte îndrăgit, chiar și atunci când era doar eroul scrisorilor pe care Hugh Lofting le trimitea de pe front, în Primul Război Mondial, copiilor săi. Călătoriile doctorului Dolittle este povestea prieteniei dintre John Dolittle și un băiat de zece ani, Tommy Stubbins, care, după ce găsește o veveriță rănită, devine asistentul doctorului, un mare iubitor de animale. Împreună cu prietenii de nădejde ai domnului Dolittle, ei pornesc într-o călătorie pe mare, către Insula Maimuței-Păianjen. Firește, ca orice călătorie, nici aceasta nu este lipsită de primejdii și de aventuri care te țin cu sufletul la gură, mai ales când din echipaj mai fac parte un cățel, un cimpanzeu și un papagal!

Simpaticul domn John Dolittle, care poate vorbi pe limba animalelor, este și eroul mai multor ecranizări, iar ultima dintre ele este lansată în 2020, avându-l în rolul principal pe Robert Downey Jr.

„O încântătoare serie de aventuri, în stilul umoristic, mereu actual, al lui Lofting.” Kirkus Reviews

„Poveștile cu doctorul Dolittle emană un optimism tonic când vine vorba de lucrurile pe care ni le oferă viața și minunățiile lumii, toate acestea așteptând să fie descoperite de cititor.“ New York Times

„Puțini eroi cu adevărat mai buni decât doctorul Dolittle pot fi întâlniți în toată literatura pentru copii.“  The Guardian

Informaţii suplimentare
Autor Hugh Lofting
Traducător Sorin Petrescu
Imprint Corint Junior
Data apariției Ianuarie 2020
Copertă Softcover
Nr. pagini 336
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-695-7
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Călătoriile Doctorului Dolittle
Rating-ul tău

LOFTING, Hugh

      Hugh Lofting (1886–1947), romancier și poet britanic, s-a născut la Maidenhead, un oraș din Anglia. Înainte de a deveni scriitor, a călătorit prin multe țări, iar apoi s-a stabilit pentru totdeauna în Statele Unite ale Americii. Cele mai cunoscute lucrări literare ale lui Lofting sunt cele 12 volume care îl au ca erou pe doctorul Dolittle.

Povestea doctorului Dolittle a primit în 1920 Lewis Carroll Shelf Award, iar continuarea acesteia, Călătoriile doctorului Dolittle, a obținut în 1923, Newbery Medal, prestigiosul premiu american acordat cărților pentru copii.

Opera sa include și volumele Porridge Poetry, The Story of Mrs. Tubbs și Gub Gub’s Book: An Encyclopedia of Food.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: