Jefferson

Discount 17,94 lei Preţ standard 29,90 lei
Numai 1928 ramase
SKU
JUN.1223

„Jefferson”, cel mai recent roman al lui Jean-Claude Mourlevat, a fost distins de curând cu două premii literare foarte importante, la secțiunile de literatură pentru copii și tineret: Prix Quais du Polar 2019, la Festivalul Internațional din Lyon, în Franța, respectiv Prix des Libraires du Québec, în Canada.

O istorie care nu e lipsită de țepi.

Într-o frumoasă dimineață de toamnă, Jefferson, un arici tare de treabă, merge la salonul de coafură „Ciufulici-Ras-tuns-frezat“ pentru a se aranja puțin. Dar vizita la frizerul său, domnul Edgar, îi va schimba viața. Acuzat pe nedrept de crimă, Jefferson pornește în aventura vieții sale, ca să dezlege un mister și ca    să-și demonstreze nevinovăția. 

Ajuns pe tărâmul „ființelor umane“, descoperă sensul prieteniei adevărate, află cum trebuie să se ferească de tot răul din lume, renunță la prejudecăți și îi inspiră pe cei din jurul său. 

Un roman polițist alert, uneori dur, însă plin de umor, în care Jean-Claude Mourlevat, alegând forma unei alegorii în care personajele sunt animale, ne învață cum să fii un om bun.

„O crimă, un vinovat fără vină, o cursă alertă, o comedie polițistă adesea incomodă, care nu-i va lăsa indiferenți pe micii cititori.“ Lepoint.fr

Informaţii suplimentare
Autor Jean-Claude Mourlevat
Traducător Ileana Cantuniari
Imprint Corint Junior
Data apariției Februarie 2019
Copertă Flexicover
Nr. pagini 224
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-563-9
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Jefferson
Rating-ul tău

MOURLEVAT, Jean-Claude

     Jean‑Claude Mourlevat s‑a născut în 1952 la Ambert, în Auvergne. A studiat la Strasbourg, Toulouse, Bonn şi Paris şi, timp de câţiva ani, a fost profesor de germană, înainte de a deveni actor şi regizor de teatru. Din 1997, s‑a consacrat scrisului. A scris mai întâi povestiri, apoi primul său roman, La Balafre, publicat în 1998. De atunci, cărţile sale apar încontinuu, cu succes, aclamate de cititori şi de critică şi confirmate de premiile literare. Jean‑Claude Mourlevat are doi copii şi locuieşte cu familia în apropiere de Saint‑Étienne.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top