Grădina secretă

Discount 25,03 lei Preţ standard 38,50 lei
Numai 1768 ramase
SKU
JUN.1297

Înțelesul acestei cărți clasice, care a încântat atâtea generații: liniștea sufletească și sănătatea trebuie cultivate precum florile unei grădini îngrijite cu dragoste.

Când locuia în India, Mary Lennox era o fetiță bolnăvicioasă și nu tocmai amabilă cu cei din jur. Din nefericire, rămâne orfană și este trimisă în Anglia, pentru a locui la misterioasa reședință a unchiului său Archibald Craven. Acesta nu-i acordă prea multă atenție, și nimic nu pare să aducă vreo schimbare în felul ei de a fi. Este singură și nu are cu cine să se joace, dar, într-o zi, află de existența unei grădini secrete în care, firește, nimeni nu are voie să intre.

Apoi, Mary descoperă o cheie veche într-un răzor de flori și, dintr-odată, un val de magie o conduce către poarta interzisă. Când rotește cheia în încuietoare, Mary intră într-o lume pe care, altfel, nu și-ar fi putut-o imagina vreodată. Ocupându-se de grădină, alături de grădinarul Ben Wheatherstaff și de vărul ei, Colin Craven, Mary însăși înflorește, transformându-se într-o ființă optimistă și veselă. Aici este și înțelesul acestei cărți clasice, care a încântat atâtea generații: liniștea sufletească și sănătatea trebuie cultivate precum florile unei grădini îngrijite cu dragoste.

„Sunt foarte puțini scriitorii care izbutesc să scrie o carte despre copii având priceperea, farmecul, simplitatea și însemnătatea care o fac atractivă și pentru cei mici, și pentru cei mari. Doamna Burnett este unul dintre puținii scriitori cu acest har.” The New York Times

Informaţii suplimentare
Autor Frances Hodgson Burnett
Traducător Maria Iliescu
Imprint Corint Junior
Colecție Aventură și mister
Vârsta +9 ani
Data apariției Noiembrie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 304
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-763-3
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Grădina secretă
Rating-ul tău

Frances Hodgson Burnett

BURNETT, Frances Hodgson

Frances Hodgoson Burnett (1849–1924) s-a născut în Anglia, dar a trăit mult timp în Statele Unite. În adolescență,  Burnett a scris povești și povestiri pentru a-și susține familia. Primul ei mare succes a venit în 1877, cu romanul That Lass o’ Lowrie’s. Apoi, Little Lord Fauntleroy, publicat în 1886, i-a adus scriitoarei faimă și bogăție și a făcut din personajul principal, Cedric, un model pentru o întreagă generație de băieți. În 1888, romanul Sara Crewe, povestea unei fete care din săracă lipită a ajuns foarte bogată, s-a bucurat de un atât de mare succes, încât Burnett l-a republicat în 1905 cu titlul A Little Princess.

The Secret Garden/Grădina secretă a apărut în 1911 și a fost primit cu un imens entuziasm de critică și de public, fiind reeditat și ecranizat de nenumărate ori.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: