Aventurile lui Huckleberry Finn

Autor:

Mark Twain

Discount 26,98 lei Preţ standard 41,50 lei
Numai 1970 ramase
SKU
EDU.490

Aventurile lui Huckleberry Finn prezintă continuarea povestirilor din Aventurile lui Tom Sayer, avându-l în rolul principal pe Huck Finn.

Scriitorul, eseistul şi umoristul Samuel Langhorne Clemens (1835-1910), cunoscut sub pseudonimul literar Mark Twain, este autorul romanelor Prinţ şi cerşetor, Viaţa pe Mississippi, Aventurile lui Tom Sawyer, Un yankeu la curtea regelui Arthur.


Aventurile lui Huckleberry Finn prezintă continuarea povestirilor din Aventurile lui Tom Sayer, avându-l în rolul principal pe Huck Finn, un mic Gavroche dintr-un orăşel sudist de pe malurile fluviului Mississippi.
Adoptat de o văduvă cumsecade (după cum aflăm din Aventurile lui Tom Sawyer), Huck Finn nu se poate obişnui cu mult prea rigidul trai impus de aceasta, astfel încât pune la cale un plan să evadeze. În peripeţiile lui spre libertate, Huck este însoţit de Jim, un negru care fuge de la stăpâna sa când află că aceasta vrea să-l vândă, şi căruia Huck îi promite să-l însoţească spre Nordul unde nu mai există sclavie.
Roman controversat la publicare, considerat a fi scris într‑un limbaj prea licenţios, Aventurile lui Huckleberry Finn a reuşit să-şi păstreze prospeţimea şi caracterul jucăuş, rămânând unul dintre cele mai citite şi mai iubite cărţi ale literaturii americane, odiseea celor care caută nu doar libertatea, ci şi dreptatea, prietenia şi fericirea.

Informaţii suplimentare
Autor Mark Twain
Traducător Lucian Popa
Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției Mai 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 352
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-782-085-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Aventurile lui Huckleberry Finn
Rating-ul tău

TWAIN, Mark

    Scriitor extrem de prolific, jurnalist şi orator, Mark Twain (1835–1910) marchează literatura americană a celei de-a doua jumătăţi a secolului al XIX-lea prin scrisul său viguros, cel mai adesea ironic, sarcastic chiar.

Născut ca Samuel Langhorne Clemens, Twain a fost fiul unui avocat din Hannibal, Missouri, un orăşel aşezat pe malul fluviului Mississippi, într-un stat în care sclavia era legală — o temă pe care Twain avea să o exploateze mai târziu în scrierile sale. De altfel, el s-a inspirat mult din mediul marginal american — viaţa negrilor, a săracilor, a dezmoşteniţilor sorţii —, făcând din proza sa un instrument subtil de satiră la adresa societăţii şi a legilor sale rigide, a unui angrenaj social dominat de idei preconcepute şi superstiţii. A lucrat ca tipograf şi jurnalist, apoi pilot de vas cu zbaturi pe Mississippi şi miner, pentru a reveni în cele din urmă la scris, ca jurnalist şi scriitor.

Alături de Aventurile lui Tom Sawyer (1876), Viaţa pe Mississippi (1883), Aventurile lui Huckleberry Finn(1884) şi Un yankeu la curtea regelui Arthur (1889), Prinţ şi cerşetor (1882) se numără printre cele mai citite şi iubite cărţi ale copilăriei.

Pornind de la motivul schimbului de identitate, autorul îşi construieşte romanul pe conflictul dintre realitate şi aparenţă, dintre ceea ce suntem cu adevărat şi ceea ce părem a fi — o temă generoasă, care face din Prinţ şi cerşetor o lectură — aşa cum spune însuşi autorul — „pentru tineri de toate vârstele”.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: