Viaţa amoroasă a lui Napoleon Bonaparte

Discount 9,90 lei Preţ standard 16,50 lei
SKU
BOK.0220

Viaţa amoroasă - o serie captivantă

Editura Corint vă prezintă captivanta serie Viața amoroasă, destinată pasionaților de istorie care doresc să afle mai multe despre personalitățile liderilor politici.

Oamenii au fost dintotdeauna captivați de viața amoroasă a celor care îi conduc – împărați, regi sau dictatori. De-a lungul secolelor, căsătoriile, adulterele și divorțurile acestora au avut imense implicații politice. Infidelitățile au zămislit cabale și conspirații. Divorțurile regale au stârnit revolte serioase, iar amantele capetelor încoronate au fost adesea sprijinite de partidele politice sau de puterile străine, care căutau să-și extindă influența până în așternuturile palatelor.

Frédéric Masson a știut să contureze cu multă inteligență personalitatea amoroasă a lui Napoleon Bonaparte. Acesta a avut două soții, Joséphine și Marie-Louise, dar și multe amante. Le-a iubit cu pasiune pe Désirée Joséphine de Beauharnais și Maria Walewska, dar asta nu l-a împiedicat să le părăsească din rațiuni de stat și să-și urmeze calea. Cartea este mai mult decât o culegere de anecdote. Citind-o, îl înțelegi mai bine pe acest bărbat care a condus un imperiu și care a reușit să îmbine în folosul său dragostea și puterea.

Informaţii suplimentare
Autor Frederic Masson
Traducător Roxana Claudia Olteanu
Data apariției iulie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 304
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-000-9
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Viaţa amoroasă a lui Napoleon Bonaparte
Rating-ul tău

MASSON, Frédéric

      Istoricul Frédéric Masson (1847−1923), membru al Academiei Franceze din 1903, s-a dedicat în special studierii vieții lui Napoleon Bonaparte. A publicat numeroase documente despre acesta, dar și o serie de lucrări foarte bine documentate, care abundă în detalii mai mult sau mai puţin intime. Printre cele mai cunoscute se numără: Cavaliers de Napoléon (1895); Joséphine, impératrice et reine (1899); Napoléon et son fils (1904).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top