Rosie și Buttercup

Discount 28,54 lei Preţ standard 43,90 lei
Numai 1994 ramase
SKU
JUN.1371

O poveste înduioșătoare despre dragostea dintre surori.

O poveste înduioșătoare despre dragostea dintre surori, despre importanța răbdării și a înțelepciunii, precum și despre… un extraordinar spectacol de teatru de revistă pentru șoricei!

Nu vreau să am o surioară!

Oare Rosie vorbește serios? Sora ei, micuța Buttercup, îi dă numai bătăi de cap în ultima vreme. Nu o lasă deloc în pace, face vocalize demne de o mare soprană, cam șuieră pe nas când doarme, îi strică programul de balet și se încăpățânează să se joace cu greierii ei.

Într-o bună zi, Rosie decide s-o dea pe Buttercup – unui om cu sufletul bun, desigur! Dar odată ce se desparte de surioara ei, are un sentiment tare ciudat, ca o strângere dureroasă de inimă. Ce este de făcut…?

Informaţii suplimentare
Autor Chieri Uegaki
Traducător Ioana Văcărescu
Imprint Corint Junior
Colecție Povești ilustrate
Gen Literatură pentru copii
Vârsta 0-7 ani
Data apariției Iulie 2021
Copertă Hardcover
Nr. pagini 32
Format 23 x 25 cm
ISBN 9789731287874
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Rosie și Buttercup
Rating-ul tău

UEGAKI, Chieri

     Chieri Uegaki s-a născut în anul 1969, în Columbia Britanică, într-o familie de origine japoneză. Când avea doar un an, s-a mutat împreună cu părinții în zona Vancouverului, unde ea și cele două surori ale ei și-au petrecut apoi copilăria. Când a început școala, a fost nevoită să învețe engleza ca pe o limbă străină, întrucât acasă vorbise până atunci aproape exclusiv japoneza. Însă o profesoară extraordinară și o dragoste înnăscută pentru cărți au ajutat-o să învețe rapid, iar micuța elevă a făcut o pasiune pentru literatură.

La încheierea liceului, Chieri a aflat cu multă bucurie despre cursurile de Scriere Creativă de la University of British Columbia. Și-a trimis portofoliul – câteva texte proprii – și a fost acceptată.

Prima ei carte ilustrată, Suki's Kimono, are o poveste palpitantă: a pornit ca un simplu text scris pentru UBC, apoi a fost rescrisă sub forma unei cărți cu ilustrații și trimisă la un concurs. Nu a luat premiul cel mare, însă a ajuns pe lista scurtă a câștigătorilor. Chieri a șlefuit și mai mult povestea, iar apoi a înscris-o la un alt concurs.

Nici acum nu a câștigat, Suki's Kimono fiind doar inclusă pe lista scurtă a câștigătorilor. Însă, de data aceasta, lista scurtă a câștigătorilor a fost trimisă mai multor edituri canadiene, iar două dintre ele au cerut un manuscris al poveștii lui Chieri. În cele din urmă, editura Kids Can Press i-a făcut o ofertă pentru publicare.

Cărticica Suki's Kimono, ilustrată de Stéphane Jorisch, a apărut în anul 2003, iar lui Chieri i-a adus o asemenea bucurie, încât a hotărât să scrie în continuare cărți pentru copii.

Rosie și Buttercup a fost publicată, tot la editura Kids Can Press, în anul 2008.

Chieri a scris povești și pentru revistele Chirp și chickaDEE, precum și pentru Pearson Education.

Hana Hashimoto, Sixth Violin este cea de a treia carte ilustrată a lui Chieri.

Chieri locuiește pe însorita Coastă de Vest a Canadei, împreună cu soțul ei și cu cei doi căței ai lor, Nika și Rosie.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: