Rosie și Buttercup

Discount 36,00 lei Preţ standard 43,90 lei
Numai 1994 ramase
SKU
JUN.1371

O poveste înduioșătoare despre dragostea dintre surori.

O poveste înduioșătoare despre dragostea dintre surori, despre importanța răbdării și a înțelepciunii, precum și despre… un extraordinar spectacol de teatru de revistă pentru șoricei!

Nu vreau să am o surioară!

Oare Rosie vorbește serios? Sora ei, micuța Buttercup, îi dă numai bătăi de cap în ultima vreme. Nu o lasă deloc în pace, face vocalize demne de o mare soprană, cam șuieră pe nas când doarme, îi strică programul de balet și se încăpățânează să se joace cu greierii ei.

Într-o bună zi, Rosie decide s-o dea pe Buttercup – unui om cu sufletul bun, desigur! Dar odată ce se desparte de surioara ei, are un sentiment tare ciudat, ca o strângere dureroasă de inimă. Ce este de făcut…?

Informaţii suplimentare
Autor Chieri Uegaki
Traducător Ioana Văcărescu
Imprint Corint Junior
Colecție Povești ilustrate
Data apariției Iulie 2021
Copertă Hardcover
Nr. pagini 32
Format 23 x 25 cm
ISBN 9789731287874
new_isbn 9789731287874
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Rosie și Buttercup
Rating-ul tău

UEGAKI, Chieri

     Chieri Uegaki s-a născut în anul 1969, în Columbia Britanică, într-o familie de origine japoneză. Când avea doar un an, s-a mutat împreună cu părinții în zona Vancouverului, unde ea și cele două surori ale ei și-au petrecut apoi copilăria. Când a început școala, a fost nevoită să învețe engleza ca pe o limbă străină, întrucât acasă vorbise până atunci aproape exclusiv japoneza. Însă o profesoară extraordinară și o dragoste înnăscută pentru cărți au ajutat-o să învețe rapid, iar micuța elevă a făcut o pasiune pentru literatură.

La încheierea liceului, Chieri a aflat cu multă bucurie despre cursurile de Scriere Creativă de la University of British Columbia. Și-a trimis portofoliul – câteva texte proprii – și a fost acceptată.

Prima ei carte ilustrată, Suki's Kimono, are o poveste palpitantă: a pornit ca un simplu text scris pentru UBC, apoi a fost rescrisă sub forma unei cărți cu ilustrații și trimisă la un concurs. Nu a luat premiul cel mare, însă a ajuns pe lista scurtă a câștigătorilor. Chieri a șlefuit și mai mult povestea, iar apoi a înscris-o la un alt concurs.

Nici acum nu a câștigat, Suki's Kimono fiind doar inclusă pe lista scurtă a câștigătorilor. Însă, de data aceasta, lista scurtă a câștigătorilor a fost trimisă mai multor edituri canadiene, iar două dintre ele au cerut un manuscris al poveștii lui Chieri. În cele din urmă, editura Kids Can Press i-a făcut o ofertă pentru publicare.

Cărticica Suki's Kimono, ilustrată de Stéphane Jorisch, a apărut în anul 2003, iar lui Chieri i-a adus o asemenea bucurie, încât a hotărât să scrie în continuare cărți pentru copii.

Rosie și Buttercup a fost publicată, tot la editura Kids Can Press, în anul 2008.

Chieri a scris povești și pentru revistele Chirp și chickaDEE, precum și pentru Pearson Education.

Hana Hashimoto, Sixth Violin este cea de a treia carte ilustrată a lui Chieri.

Chieri locuiește pe însorita Coastă de Vest a Canadei, împreună cu soțul ei și cu cei doi căței ai lor, Nika și Rosie.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: