Parisul meu. Din jurnalul unui francez prin adopţie

Discount 17,88 lei Preţ standard 27,50 lei
Numai 748 ramase
SKU
BOK.0219

Parisul meu. Din jurnalul unui francez prin adopție

Corint Books vă invită la o călătorie printr-un Paris antrenant și plin de savoare, perfect pentru adulții doritori de a redescoperi o destinație clasică: Parisul meu. Din jurnalul unui francez prin adopție de Horea Porumb.

„Aşa cum există un Paris al lui Apollinaire şi al lui Proust, al lui Pallady şi al Marthei Bibescu, al lui Prevert sau Jacques Brel, al lui Camus, cu soarele lui negru prin cenuşiul zilelor de toamnă din Montmartre, aşa există şi un Paris al lui Horea Porumb, foarte personal, pentru un profesor care a predat ştiinţă în oraşul unde există liceul Louis le Grand şi College de France, şi nu a fost un simplu turist, ci un trăitor de zi cu zi al marelui oraş. Al tuturor şi al fiecăruia. Poate că nu vom apuca ziua cand lângă Notre‑Dame sau în Place Vendome se va construi o geamie. Parisul a fost şi a rămas, pentru noi, Place Dauphine, cheiurile Senei, clipa de azi şi Lumea de Apoi. ”

                                                                                                                                                                                      Bedros Horasangian

Informaţii suplimentare
Autor Horea Porumb
Data apariției Aprilie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 208
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-872-396-9
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Parisul meu. Din jurnalul unui francez prin adopţie
Rating-ul tău

PORUMB, Horea

      Horea Porumb este un publicist, prozator și profesor universitar român. În prezent, predă la Université Paris.
Horea Porumb: 
Prin munca mea în domeniul ştiinţific, am avut un fel de privilegiu să mă aflu adesea la „frontierele” cunoaşterii, şi am îndrăzneala s-o spun: ne apropiem de „adevăr” nu numai prin raţiune. Uneori ne lăsăm „inspiraţi”. Poeţii, artiştii, matematicienii o ştiu foarte bine. Intuiţia nu este neapărat o facultate a intelectului. E mai degrabă apanajul inimii. Povestirea e ca o invitaţie la călătorie. La o călătorie pe verticală.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top