Elefantul din Belfast

Discount 39,54 lei Preţ standard 65,90 lei
Numai 1995 ramase
SKU
BOK.0903

Lupta unei tinere și a elefantului Violet pentru supraviețuire în timpul bombardamentelor abătute asupra Belfastului în Al Doilea Război Mondial

Una din cele mai bune 10 cărți de ficțiune ale anului – Kirkus Reviews

 

Inspirat dintr-un fapt real, romanul spune povestea duioasă și teribilă a lui Hettie Quin, o tânără îngrijitoare la grădina zoologică din Belfast, și a elefantului Violet, în vârstă de trei ani, adus de curând în oraș. După pierderea recentă a surorii sale mai mari și abandonarea de către tatăl ei, Hettie își găsește liniștea și echilibrul în grija pe care o poartă puiului de elefant și în munca alături de colegii săi.

Într-o seară din aprilie 1941, Belfastul este atacat de avioane germane, care lansează asupra localității peste șase sute de bombe, vreme de cinci ore. Aproape o mie de civili sunt uciși. În cursul bombardamentelor și în răstimpul dintre ele, tânăra luptă să salveze elefantul și să supraviețuiască bombelor și tulburărilor dintre facțiunile rivale din oraș.

S.Kirk Walsh redă cu talent evoluția relației dintre Hettie și elefantul Violet, și apropierea tot mai mare dintre ele pentru supraviețuire și alinare reciprocă. Elefantul din Belfast realizează un portret complex al iubirii, pierderii, durerii și rezistenței pe fundalul unui oraș irlandez pradă Blitz-ului nemțesc, care dezvăluie un episod mai puțin cunoscut din Al Doilea Război Mondial.

 

Recenzii

„Redată cu sensibilitate și conturată cu finețe, această poveste deosebită, bazată pe fapte reale, este totodată inspiratoare  și sfâșietoare.”

Christina Baker Kline, autoarea bestsellerului Trenul orfanilor

 „Romanul evocă grăitor rapiditatea cu care războiul transformă banalul în suprareal, în vreme ce Hettie și Violet devin fugare într-un oraș distrus.”

The New Yorker

 „Walsh redă portretul zbuciumat al vieții într-un oraș divizat […]. O perspectivă unică asupra unei țări aflate în război și asupra a ceea ce sunt dispuși oamenii să facă pentru cei pe care îi iubesc.”

Kirkus Reviews

„În fermecătorul ei roman de debut, Walsh transformă în ficțiune o întâmplare adevărată, mai puțin cunoscută, din Al Doilea Război Mondial – aventurile unei tinere irlandeze, îngrijitoare de animale, și a unui pui de elefant de peste 1 500 de kilograme. […] Devotamentul lui Hettie pentru Violet reprezintă nucleul emoțional al acestei cărți, care recreează în mod strălucit viața de zi cu zi din Belfast, în timpul războiului. Legătura dintre Hettie și Violet este una de neuitat.”

Publishers Weekly


 „Străzile din Belfast, atât înainte, cât și după distrugerile cauzate de bombardamente, sunt convingătoare prin frumusețea și grozăvia lor, iar Walsh se pricepe să zugrăvească specificul unui peisaj atât de unic […]. În esență, povestea este despre izbăvire. La urma urmelor, al doilea pas în revenirea la normal este să crezi în ceva mai mare decât tine… poate într-un elefant.”

Steve Amick, Michigan Public Radio

Informaţii suplimentare
Autor

S. Kirk Walsh

Traducător Ioana Petridean
Imprint Corint Fiction
Data apariției Martie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 384
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-178-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Elefantul din Belfast
Rating-ul tău

S. Kirk Walsh locuiește în Austin, Texas. Scrierile ei au fost publicate, printre altele, în The New York Times Book Review, Longreads, StoryQuarterly și Electric Literature. De-a lungul anilor, a fost rezidentă la Ucross, Yaddo, Ragdale și Virginia Center for the Creative Arts. Walsh este fondatoarea Austin Bat Cave, un centru care oferă, gratuit, ateliere de scriere creativă pentru tinerii din Austin. Elefantul din Belfast este primul său roman.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top