Moș Anghel. Căpitan Mavromati

Discount 24,68 lei Preţ standard 32,90 lei
Numai 1978 ramase
SKU
EDU.482

Viața lui Panait Istrati este, ea însăși, subiect de roman de aventuri; iar scriitorul este primul care o preface în literatură, întâmplările trăite fiind principala sursă de inspirație pentru pro­pria operă.       

Viața lui Panait Istrati este, ea însăși, subiect de roman de aventuri; iar scriitorul este primul care o preface în literatură, întâmplările trăite fiind principala sursă de inspirație pentru pro­pria operă.

Moș Anghel este un asemenea text, căci din cele trei părți care îl alcătuiesc, primele două sunt create pe osatura autobiografică. Personajul al cărui nume dă titlul scrierii este unchiul lui Adrian Zografi, un alter ego al scriitorului.

Un alt personaj masculin cu o poveste de viață impresionantă (și cu un destin apăsător) este căpitanul Mavromati, un grec. Bu­cata autobiografică are ca temă prietenia dintre un adult și un copil de numai 13 ani, ajuns ucenic în crâșma lui Kir Leonida. Pentru copilul Panait Istrati, căpitanul Mavromati este (la fel ca Moș Anghel pentru Adrian) adevăratul tată, pentru că tatăl biolo­gic nu i‑a fost aproape niciodată.

Pe lânga scrierea fascinantă a lui Panait Istrati, cititorii descoperă, prin intermediul capitolului Află mai multe și spune ce crezi, un amplu portret al autorului, diverse informații interesante și cele mai importante păreri critice despre operă, precum și aplicații și exerciții ce le sprijină dezvoltarea creativă.

Informaţii suplimentare
Autor Panait Istrati
Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției Noiembrie 2021
Copertă Softcover
Nr. pagini 224
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-553-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Moș Anghel. Căpitan Mavromati
Rating-ul tău

ISTRATI, Panait

    Panait Istrati (1884–1935), scriitor român de limbă română şi franceză, a fost supranumit de Romain Rolland „Gorki al Balcanilor”. Printre operele sale se numără: Chira Chiralina (1923), Codin (1925), Trecut şi viitor, Pagini autobiografice (1925) şi Ciulinii Bărăganului (1928).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: