Istorie. Manual pentru clasa a IV-a

Discount 26,32 lei Preţ standard 32,90 lei
Numai 1994 ramase
SKU
EDU.456

BOGDAN TEODORESCU – profesor, grad didactic I, doctor în istorie, secretar general al Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, autor de lucrări de specialitate și manuale.

FLORI BĂLĂNESCU – istoric, cercetător ştiinţific la Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului din București – Academia Română, autoare a mai multor lucrări și studii de specialitate, redactor în domeniul umanist și al manualelor școlare.

CORINA ANDREI – profesor învățământ primar, grad didactic I, autor de manuale și auxiliare școlare, Școala Gimnazială nr. 24 din București.

MIHAELA ILUȚĂ – profesor în învățământul primar, grad didactic I, 33 de ani vechime în învățământ, 19 ani de experiență în Alternativa Educațională Step by Step, Școala Gimnazială nr. 55, București.

Referenți:

– Conf. dr. Florica (Bohîlțea) Mihuț, Facultatea de Istorie, Universitatea din București.

– Prof. dr. Mihai Manea, Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, București.

De ce să-l alegi?

1. Este atractiv, bine organizat, conține metode moderne de învățare și de evaluare, sarcinile de lucru sunt diverse și atractive, fiind formulate de la simplu la complex și având un grad mare de aplicabilitate în situații practice.

2. Aduce în atenția elevilor trecutul, istoria, pornind de la situații familiare (fapte, evenimente din trecutul familiei sau al comunității în care trăiesc), valorificând experiența concretă a acestora.

3. Pe parcursul manualului sunt prezentate fragmente literare care ilustrează evenimente sau personalități istorice, completând conținuturile învățării într-un mod plăcut și util.

4. Proiectele, temele de portofoliu sprijină atât lucrul în echipă, cât și studiul individual și permit formarea de abilități și atitudini pentru rezolvarea problemelor specifice disciplinei.

5. La finalul anului școlar, copiii vor putea plasa în timp și în spațiu evenimentele istorice studiate și vor putea explora surse care să-i ajute să înțeleagă faptele și evenimentele din trecut și din prezent.

Informaţii suplimentare
Autor Bogdan Teodorescu
Flori Bălănescu
Corina Andrei
Mihaela Iluță
Imprint Corint Educaţional
Copertă Softcover
Nr. pagini 128
Format 20,5 x 26 cm
ISBN 978-606-94997-7-1
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Istorie. Manual pentru clasa a IV-a
Rating-ul tău

ANDREI, Corina

CORINA ANDREI – profesor învățământ primar, grad didactic I, Școala Gimnazială nr. 24 din București, autor de manuale școlare, de ghiduri metodologice și de auxiliare didactice, consilier în probleme de educație, inițiator și membru al echipelor de lucru pentru elaborarea de proiecte educative atât la nivel național, cât și internațional, organizator de concursuri de matematică, redactor al unei reviste internaționale de matematică.

TEODORESCU, Bogdan

Bogdan Teodorescu – doctor în istorie, prof. gr. I, inspector de specialitate în MEN (1991-1998), membru al Comisiei Naţionale de Istorie (1991-2008) şi secretar general al Societăţii de Ştiinţe Istorice din România (din 1991 până în prezent); a publicat studii de istorie medie românească şi metodica predării istoriei; autor şi coautor la manuale de istorie pentru clasele IV-XII.

BĂLĂNESCU, Flori

Flori Bălănescu este cercetător științific III la Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului (INST), Academia Română, și scriitoare; doctor în istorie cu o teză despre scriitorul opozant Paul Goma, a cărui reprezentantă editorială a fost între 2007–2020. Este coordonatoarea editorială a colecției Istorie cu blazon de la Grupul Editorial Corint (din 2020); (co)autoare a mai multor cărți și a unui manual de istorie pentru elevii de clasa a IV-a (Corint); a contribuit la zeci de volume colective, a publicat sute de studii și articole; a susținut comunicări în cadrul a zeci de conferințe naționale și internaționale, simpozioane, mese rotunde, festivaluri; între ultimele titluri: Securitatea noastră cea de toate zilele (coautor Cristian Troncotă), Corint, 2020, și Paul Goma. Conștiință istorică și conștiință literară, Corint, 2022 (în curs de apariție).

ILUȚĂ, Mihaela

Mihaela Iluță – profesor în învățământul primar, grad didactic I, 33 de ani vechime în învățământ, 19 ani de experiență în Alternativa Educațională Step by Step, Școala Gimnazială nr. 55, București.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top