Istorie. Manual pentru clasa a IV-a

Discount 29,90 lei Preţ standard 32,90 lei
Numai 1970 ramase
SKU
EDU.456

BOGDAN TEODORESCU – profesor, grad didactic I, doctor în istorie, secretar general al Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, autor de lucrări de specialitate și manuale.

FLORI BĂLĂNESCU – istoric, cercetător ştiinţific la Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului din București – Academia Română, autoare a mai multor lucrări și studii de specialitate, redactor în domeniul umanist și al manualelor școlare.

CORINA ANDREI – profesor învățământ primar, grad didactic I, autor de manuale și auxiliare școlare, Școala Gimnazială nr. 24 din București.

MIHAELA ILUȚĂ – profesor în învățământul primar, grad didactic I, 33 de ani vechime în învățământ, 19 ani de experiență în Alternativa Educațională Step by Step, Școala Gimnazială nr. 55, București.

Referenți:

– Conf. dr. Florica (Bohîlțea) Mihuț, Facultatea de Istorie, Universitatea din București.

– Prof. dr. Mihai Manea, Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, București.

De ce să-l alegi?

1. Este atractiv, bine organizat, conține metode moderne de învățare și de evaluare, sarcinile de lucru sunt diverse și atractive, fiind formulate de la simplu la complex și având un grad mare de aplicabilitate în situații practice.

2. Aduce în atenția elevilor trecutul, istoria, pornind de la situații familiare (fapte, evenimente din trecutul familiei sau al comunității în care trăiesc), valorificând experiența concretă a acestora.

3. Pe parcursul manualului sunt prezentate fragmente literare care ilustrează evenimente sau personalități istorice, completând conținuturile învățării într-un mod plăcut și util.

4. Proiectele, temele de portofoliu sprijină atât lucrul în echipă, cât și studiul individual și permit formarea de abilități și atitudini pentru rezolvarea problemelor specifice disciplinei.

5. La finalul anului școlar, copiii vor putea plasa în timp și în spațiu evenimentele istorice studiate și vor putea explora surse care să-i ajute să înțeleagă faptele și evenimentele din trecut și din prezent.

Informaţii suplimentare
Autor Bogdan Teodorescu
Flori Bălănescu
Corina Andrei
Mihaela Iluță
Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Copertă Softcover
Nr. pagini 128
Format 20,5 x 26 cm
ISBN 978-606-94997-7-1
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Istorie. Manual pentru clasa a IV-a
Rating-ul tău

CORINA ANDREI – profesor învățământ primar, grad didactic I, Școala Gimnazială Nr. 24, București, metodist ISMB, autor de manuale și auxiliare școlare.

TEODORESCU, Bogdan

Bogdan Teodorescu – doctor în istorie, prof. gr. I, inspector de specialitate în MEN (1991-1998), membru al Comisiei Naţionale de Istorie (1991-2008) şi secretar general al Societăţii de Ştiinţe Istorice din România (din 1991 până în prezent); a publicat studii de istorie medie românească şi metodica predării istoriei; autor şi coautor la manuale de istorie pentru clasele IV-XII.

Flori Bălănescu (n. 1969) este Doctor în istorie cu o teză despre scriitorul opozant Paul Goma, cercetător științific 3 la Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului, Academia Română, București. Coordonatoarea editorială a colecției Istorie cu blazon, Editura Corint (din 2020). A fost reprezentanta editorială a lui Paul Goma în România (2007–2020).

Titluri recente: Chantal Delsol, Joanna Nowicki (coord.), La vie de l’esprit en Europe centrale et orientale depuis 1945. Dictionnaire encyclopédique, Les Editions du Cerf, Paris (2021, co-autoare); Securitatea noastră cea de toate zilele (Corint, 2021, co-autoare); Liliana Corobca (ed.), Panorama comunismului în România (2021, co-autoare); Paul Goma – conștiință istorică și conștiință literară (Corint, 2022). Coautoare a două manuale de istorie Corint, clasa a IV-a (2021) și clasa a VI-a (2023).

ILUȚĂ, Mihaela

Mihaela Iluță – profesor în învățământul primar, grad didactic I, 33 de ani vechime în învățământ, 19 ani de experiență în Alternativa Educațională Step by Step, Școala Gimnazială nr. 55, București.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top